Localitatea din România, în top cinci destinații. Arată ca o stațiune exclusivistă. Foto

Localitatea din România, în top cinci destinații. Arată ca o stațiune exclusivistă. Foto Jurilovca. Sursa foto: Gospodăria Lipovenească Jurilovca

Localitatea din România se află printre primele cinci destinații de la noi care arată ca o stațiune exclusivistă din străinătate.

Localitatea a reușit să se claseze în top cinci destinații turistice din România. Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) a dezvăluit recent clasamentul celor mai fierbinți destinații turistice din România. O comună din Delta Dunării, a reușit să se impună surprinzător pe locul patru.

Localitatea din România, în top cinci destinații

Localitatea Jurilovca din județul Tulcea a depășit alte locuri cu tradiție turistică, atrăgând atenția turiștilor români și străini prin tradițiile frumoase și peisajele deosebite. Sunt evenimente care adună zeci de mii de participanți, precum Festivalul borșului lipovenesc.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Localitatea din județul Tulcea. Sursa foto: Facebook

Ne puteți urmări și pe Google News

Argumentele care au convins FIJET să plaseze Jurilovca pe acest loc onorant: „Pentru că această comună de la porțile Deltei Dunării reușește să atragă la orice eveniment zeci de mii de turiști. Localnici și turiști deopotrivă se bucură de fiecare sărbătoare. În ultimii ani așezarea s-a umplut cu pensiuni și hoteluri. Numai la tradiționalul Festival al borșului lipovenesc se adună 150.000 de participanți din toată țara. Iar portul turistic Jurilovca, inaugurat vara trecută, întrece în frumusețe și eleganță multe marine”.

Comuna din România care arată ca o stațiune exclusivistă din străinătate. Se află în Top 5 destinații de la noi din țară 887509

Localitatea din județul Tulcea

Jurilovca a devenit o destinație turistică de referință

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a fost prezent la festivitatea de premiere, ce a avut loc în prima zi a Târgului de Turism. Primarul a fost surprins de distincția obținută.

„Înainte de a ne mândri cu această distincție, eu sunt sincer uimit. Nu mă așteptam niciodată să fim printre primele cinci destinații turistice ale României. Da, este adevărat, am muncit foarte mult în ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm și a suferit transformări spectaculoase. N-am făcut toate acestea pentru turism, în primul rând, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol (...). Le mulțumesc specialiștilor din FIJET pentru distincție. Ne onorează, dar ne și obligă să menținem standardele ridicate, mai ales că turismul tinde să devină o parte importantă a economiei locale”, a declarat primarul Eugen Ion.

Localitatea din județul Tulcea. Sursa foto: Facebook

Localitatea este plasată pe malul complexului lagunar Razelm-Sino

Amplasată pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, comuna adăpostește cetățile Argamum și Enisala, o rezervație de bujori, vestigii istorice, podgorii renumite pentru vinurile lor și mănăstiri ortodoxe pitorești. Arhitectura tradițională a caselelor, vopsite în alb și albastru lipovenesc, denumit "Albastru de Jurilovca”, adaugă farmecul unic al acestei destinații.

Turismul s-a dezvoltat rapid în Jurilovca în ultimii 12 ani, cu numărul de locuri de cazare crescând de peste 10 ori. Primarul Eugen Ion a subliniat importanța menținerii standardelor ridicate, întrucât turismul devine tot mai relevant pentru economia locală, scrie infotulcea.ro.

articol sustinut