"Sperăm ca astăzi, mâine, în zilele următoare, conducerea UNPR să aibă o poziţie clară faţă de toate informaţiile care au ieşit în spaţiul public în legătură cu o posibilă fuziune sau colaborare cu PNL. Când vom avea această declaraţie publică, poziţie publică ne vom întâlni din nou şi vom stabili calendarul întâlnirilor spre a decide împreună în ce formă mergem în alegerile parlamentare din toamnă", a spus Dragnea, după o şedinţă a BPN al PSD.

"Nu ştiu ce face (UNPR). În primul rând, noi nu avem un serviciu de urmărire. Eu aştept doar o declaraţie publică foarte fermă din partea preşedintelui UNPR şi uităm tot ce s-a întâmplat. Regret încă odată ce s-a întâmplat până acum, regret că s-a ajuns în situaţia asta, îmi pare rău pentru UNPR", a mai spus Dragnea.

El a susţinut că doreşte să poarte discuţii despre alegerile din toamnă cu parteneri în care să aibă încredere "sută la sută" şi alături de care "să nu existe echivoc".

Liderul PSD a mai spus că social-democraţii sunt surprinşi şi "puţin supăraţi" pe situaţia legată de UNPR, "pentru că discuţiile au apărut din senin". "Şi dacă ar fi apărut o solicitare, nu aş fi acceptat-o, nu e în regulă să negociezi nişte majorităţi în judeţe contra locuri pe listă, eu nu vreau să facem politică aşa, pentru că nu e sănătos", a explicat el.

Te-ar putea interesa și: