"Eu am mai avut un punct de vedere în legătură cu acest proiect de lege. Poate că situaţia actuală este mai bună decât varianta propusă. Nu ştiu dacă este ideală, dar acum totuşi sunt trei entităţi implicate în procesul de numire şi poate acest echilibru între trei entităţi, care practic funcţionează independent, s-ar putea să fie mai bun. (…) Din punctul meu de vedere, este o procedură care funcţionează de o perioadă lungă de timp şi fiind trei instituţii, trei entităţi publice implicate s-ar putea ca aceste filtre să fie bune. Până la urmă, şi într-o variantă şi alta, cel mai important lucru este calitatea celor care sunt numiţi acolo şi abordarea lor", a declarat Dragnea.

"Eu cred că senatorii PSD vor avea acelaşi punct de vedere ca şi mine. Totuşi, am mai discutat şi cu colegii mei de la Cameră. A trecut în mod tacit. Am fost în campanie electorală… Şi eu sunt mirat, cu fostul preşedinte al Camerei care era lăudat de toată lumea, cum de i-a scăpat aşa ceva. Un om foarte vigilent, dar se mai întâmplă. Oricum, la Senat, fiind Camera decizională, acolo se decide", a adăugat Dragnea.

Proiectul de lege prin care se propune excluderea şefului statului şi a ministrului Justiţiei din procedurile de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a procurorilor şefi, iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost adoptat tacit, miercuri, de Camera Deputaţilor.

Te-ar putea interesa și: