Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea i-a făcut praf și pulbere pe cei din PSD. Greșeala de amator care o să îi coste scump. „Tu spui că nu vrei să îţi asumi?”
Liviu Dragnea i-a făcut praf și pulbere pe cei din PSD. Greșeala de amator care o să îi coste scump. „Tu spui că nu vrei să îţi asumi?”

Liviu Dragnea i-a făcut praf și pulbere pe cei din PSD. Greșeala de amator care o să îi coste scump. „Tu spui că nu vrei să îţi asumi?”

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea a declarat că nu îl mai interesează politica și că nu vede ce șanse poate să mai aibă. Acesta a criticat dur acțiunile făcute de partidul din care a făcut parte.

Liviu Dragnea a făcut afirmații șocante despre partidul PSD în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai de pe Kanal D. Acesta a anunţat recent că susţine noul partid Alianţa pentru Patrie, înfiinţat de fostul secretar general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu. Despre partidul pe care l-a condus în trecut, Dragnea afirmă că trebuia să îşi asume guvernarea.

Dragnea renunță la politică

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă crede că are şanse de întoarcere în politică, iar acesta a precizat nu îl mai interesează această activitate.

„Nu ştiu, habar n-am. Nu m-ar interesa foarte mult”, a spus Dragnea.

Fostul lider PSD a transmis susţinerea pentru noua înfiinţată Alianţă pentru Patrie, despre care a ținut precizeze că „se adresează românilor care speră România se poate recupera.”. Când şi-a anunţat susţinerea, Dragnea a subliniat că partidul nu-i aparţine şi că a fost înfiinţat de „patru oameni obişnuiţi”, la iniţiativa lui Codrin Ştefănescu.

Acuzații dure la adresa PSD-ului

Controversatul politician a criticat acțiunile făcute de PSD și i-a acuzat nu și-au asumat guvernarea.

Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral. Din păcate, PSD a renunţat deliberat la componenta naţională a partidului. Nu naţionalistă, naţională, patriotică. Ar fi trebuit să se bată pentru români prin orice acţiune politică posibilă”, a afirmat fostul lider PSD.

Ce se întâmplă cu averea lui Dragnea?

Prezentatoarea i-a pus o întrebare dificilă prin care a vrut afle modul în care se susţine financiar și ce se mai aude de sechestru. Fostul politician a ajuns la mila copiiilor și a iubitei lui care îi asigura traiul de pe o zi pe alta.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi inculpaţi din dosarul „Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei. În cazul lui Liviu Dragnea, s-au instituit sechestru asigurator şi poprire asiguratorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei „asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.

DNA a anunţat că i-a pus sechestru lui Dragnea ”pe toate bunurile mobile şi imobile”, nu i-a indisponibilizat fostului lider PSD două terenuri şi o casă din Teleorman, unde este unic proprietar.

Dragnea a fost eliberat condiţionat din puşcărie, unde executa, din mai 2019, o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de angajări fictive la Protecţia Copilului pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte PSD în acelaşi judeţ. Acesta a mai primit condamnare la 2 ani de închisoare, cu suspendare, în Dosarul Referendumul, în care a fost acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii de lider de partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.