Tribunalul Teleorman a decis să amâne la data de 1 octombrie pronunțarea în privința cererii depuse de procurorii DNA care au solicitat redeschiderea părții din dosarul TelDrum, privind asocierea dintre compania de construcții Tel Drum și Euroconstruct Trading, anunță realitatea.net .

Judecătorii au luat această decizie după ce au respins cererea de strămutare formulată în cauză de procurori.Dosarul Teldrum de la Teleorman are ca obiect  redeschiderea urmăririi penale, la un alt tribunal din cadrul Curții de Apel București. Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanţa supremă constatând că nu mai este competentă, întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar.Redeschiderea unei părți a dosarului Teldrum, cerută de procurorii DNA, a fost retrimisă la Tribunalul Teleorman, după ce anul trecut, aceeași instanță a refuzat începerea anchetei.

Dosarul ajunge, de dată această, pe mâinile judecătoarei Emilia Enescu, o persoană cunoscută pentru relațiile cu familia lui Dragnea.  Rise Project” a dezvăluit că soțul judecătoarei Emiliei Enescu, Cristian Enescu, subofițer la unitatea militară 0723 din Alexandria, apare în registrele cu persoanele invitate în 2014 la partidele de vânătoare ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ’90 și predată apoi lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum. În plus, „Realitatea de Teleorman” a relatat că, potrivit mai multor surse din zona Turnu Măgurele, fratele judecătoarei Emilia Enescu este avocatul lui Valentin Dragnea. Liviu Dragnea este cercetat de DNA în dosarul Tel Drum pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraude europene.