Evenimentul Zilei > Social > Lista școlilor din Capitală în care învățământul se desfășoară online
Lista școlilor din Capitală în care învățământul se desfășoară online

Lista școlilor din Capitală în care învățământul se desfășoară online

La o săptămână de la redeschiderea școlilor, Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU( a reevaluat scenariile de funcționare a școlilor din Capitală.

Potrivit informațiilor trimise de CMBSU , în Capitală, cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ, deoarece infrastructura nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii SARS-Cov- 2.

CMBSU a actualizat lista școlilor care desfăşoară de luni cursurile online faţă de hotărârea sa din 5 februarie. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie și au fost introduse alte cinci unităţi, anume Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei”.

CMBSU a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

Scenariul 2 presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

În hotărârea anterioară a CMBSU din 5 februarie cele trei unităţi erau pe lista celor cu activităţi didactice online, motivele ţinând de infrastructură în cazul Liceului „Traian Vuia” şi de probleme la agentul termic şi apă referitor la Grădiniţele nr. 185 şi nr. 35.