Mulți dintre acești procurori au reușit performanța de a întocmi rechizitorii cu zeci de persoane, pe care le-au acuzat pentru infracțiuni față de care instanța a determinat că „faptele nu există”, „faptele nu sunt prevăzute de legea penală”, sau „nu exista probe ca o persoană a săvârșit infracțiunea”.

Aceleași instanțe au determinat, în aceleași dosare care au fost finalizate cu achitări, și încetarea procesului penal fața de alte zeci de persoane, după ce s-a constatat că acestea au decedat în timpul procesului.

Luju.ro mai precizează că „dosarele din ultimii 10 ani au fost întocmite de procurori folosindu-se același tipar și același sprijin din partea SRI, în ciuda faptului că art. 7 din Legea 303/2004 interzice colablorarea dintre procurori și ofițeri de informații, și deci între parchete și SRI, acest mod de lucru atrăgând excluderea din magistratura și, mai ales, răspunderea patrimonială a procurorilor care au lucrat dosarele în acest mod”.

Lista cu cei mai celebrii procurori care au incasat achitari in dosare cu miza politica, si nu numai, poate fi consultată pe Luju.ro