Evenimentul Zilei > Social > Incident rar în Japonia! Un limax, cauza unui haos feroviar
Incident rar în Japonia! Un limax, cauza unui haos feroviar

Incident rar în Japonia! Un limax, cauza unui haos feroviar

Un operator feroviar din Japonia a anunţat duminică că un limax a reprezentat motivul unei pene de curent care a blocat circulaţia a zeci de trenuri luna trecută şi a provocat întârzieri pentru 12.000 de pasageri.

Electricitatea a fost întreruptă pe 30 mai pe mai multe linii feroviare din sudul arhipelagului. Compania feroviară Kyushu, a fost nevoită să anuleze 26 de curse, în timp ce altele au avut întârzieri, ceea ce a provocat haos pe o reţea feroviară cunoscută pentru eficienţa şi punctualitatea sa,relatează AFP, citat de Agerpres.

JR Kyushu a anunţat duminică că a descoperit vinovatul, în acest caz un limax care a intrat într-un tablou electric aflat în apropiere de şine. 

„Am căutat dispozitivul responsabil pentru pana de curent”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei. „Am crezut iniţial că a fost vorba despre o eroare, însă de fapt a fost un limax mort", a spus el.

Un incident "rar" în opinia lui. „Avem deseori probleme legate de coliziunea între trenuri şi căprioare, însă niciodată nu avut incidente provocate de limacşi”, a precizat el, adăugând că în urma incidentului compania a verificat toate tablourile electrice din zonă însă nu a mai descoperit alţi "intruşi".

JR Kyushu a verificat toate panourile electrice din zonă pentru a evita un nou incident.