Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga I, murdărită de patroni şi de străini
Liga I, murdărită de patroni şi de străini

Liga I, murdărită de patroni şi de străini

Porumboiu şi Iancu au avut un dialog suburban joi seară, iar trei jucători străini au criticat mizeria de la noi în presa internaţională.

FC Vaslui şi FC Timişoara au remizat joi, scor 1-1, în cadrul etapei a 31-a a Ligii I, într-un meci considerat a fi finala campionatului. Ca de obicei, zgomotul făcut în jurul acestei partide a ţinut capul de afiş.

Miza celor 10 milioane de euro garantate prin participarea în Liga Campionilor pare că le-a luat minţile oamenilor de fotbal de la noi.

  • Fotbal murdar. Iancu şi Porumboiu s-au jignit în direct | VIDEO

Campionii jignirilor suburbane propagate la televizor

La final, Adrian Porumboiu, patronul vasluienilor, şi Marian Iancu, liderul timişorenilor, au ţinut să demonstreze că "liga lui Mitică" trăieşte doar printr-o continuă bălăcăreală. Cei doi s-au călcat în picioare reciproc. Tema de pornire a dialogului a fost, bineînţeles, arbitrajul. Porumboiu s-a plâns de maniera în care "centralul" Alexandru Deaconu a condus partida. "Eşti un paranoic, eşti un vagabond", a urlat patronul echipei bănăţene.

Porumboiu nu s-a lăsat nici el mai prejos şi a trecut la ofensivă. "Nu pot să port un dialog cu un maldăr de rahat! Cum îţi permiţi tu să îmi dai mie lecţii de fotbal, mă, nesimţitule? Dumneata eşti un rahat şi eu te bag în seamă!", a zis vasluianul, moment în care realizatorii emisiunii de la Digi Sport, postul unde s-a purtat dialogul, au întrerupt convorbirea telefonică.

În zilele premergătoare partidei dintre FC Vaslui şi FC Timişoara, Marian Iancu a scos de la naftalină aceleaşi tactici expirate şi penibile, pe care le-a folosit înaintea tuturor partidelor importante.

Rezultatul de joi lasă şanse mici vasluienilor la titlu. Ei mai au de jucat în ultimele trei runde cu Astra (d), Sportul (a) şi Pandurii (d). Oţelul va mai întâlni Victoria Brăneşti (d), FC Timişoara (a) şi Astra (d), iar timişorenii, pe lângă meciul direct cu gălăţenii, vor mai evolua cu Unirea (a) şi Dinamo (a).

Ca şi cum peisajul dezolant nu ar fi fost complet, imaginea Ligii I a fost şifonată ieri de anumiţi jucători străini care au evoluat în România. Ieri, cotidianul norvegian "Aftenposten" a publicat declaraţiile jucătorilor Yssouf Kone, Lars Hirschfeld şi Mikael Dorsin, excomponenţi ai grupării CFR Cluj.

Aceştia au spus că "liga lui Mitică" este un campionat măcinat de corupţie şi de scandaluri şi trebuie evitat. "Campionatul României este profund viciat", a declarat Hirschfeld.

"Arbitrii sunt cumpăraţi. Chiar dacă învingi, nu te poţi simţi bine. Nu vei şti niciodată dacă ai făcut-o fiindcă ai fost mai bun decât adversarul sau din alte motive. Sunt cluburi care încearcă să fie oneste, dar la cluburile mari, în special, se discută de cazuri de mită şi corupţie. Fotbalul din România e un circ. De-aia am plecat", a completat Kone. Dorsin le dă un sfat jucătorilor străini: "Nu semnaţi cu CFR! Ei fac promisiuni şi nu le respectă".

"LEGIONARI"

Atenţie! Gălăţenii sunt în creştere de formă

Fotbaliştii echipei Oţelul Galaţi au arătat şi în meciul câştigat joi seară în faţa Universităţii Craiova cu 2-1 o prospeţime fizică remarcabilă. Elevii lui Dorinel Munteanu, reveniţi pe prima poziţie în Liga I, par pregătiţi ca pentru Legiunea Străină. Profesorul Ionel Tămăşanu plusează: "Băieţii sunt în creştere de formă!".

Considerat cel mai bun preparator fizic din fotbalul românesc, Tămăşanu, 69 de ani, deţine secretul rezistenţei fizice a gălăţenilor. "Cine şi-a realizat acel înalt grad de pregătire bazat pe o potenţă aerobă maximală poate să ducă cât mai multe vârfuri de formă sportivă pe durata întregului campionat. La Oţelul s-a lucrat foarte bine în perioada de pregătire, iar acum se culeg roadele. Atenţie însă la psihic. Acesta poate doborî fizicul, pentru că presiunea din acest final de sezon este uriaşă", explică, ştiinţific, Tămăşanu.

Specialistul a dezvăluit şi alte secrete din tabăra moldovenilor: "Foarte important este să-ţi refaci sportivul după antrenamentele şi competiţiile grele prin antrenament. Pauza în astfel de situaţii duce la insuccese, scade capacitatea de efort".

Revenit după o accidentare, Gabriel Paraschiv a marcat joi două goluri. La final, i-a mulţumit lui Tămăşanu pentru pregătirea efectuată cu el în ultimele săptămâni.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: