Lidl a decis să facă economie la energie. Programul magazinelor, redus cu două ore

Lidl a decis să facă economie la energie. Programul magazinelor, redus cu două ore Lidl România. Sursa: Dreamstime.com

Lidl Romania a anunțat că din data de 26 septembrie magazinele în cauză vor mai fi deschise doar între orele 07:30 - 21:00 în cursul săptămânii, respectiv 08:00 - 19:00 pe timp de weekend.

Conform acestor schimbări, deschiderea magazinelor Lidl se va face cu jumătate de oră mai târziu decât până acum.

Lidl reduce programul magazinelor sale din România

Astfel, de pe 26 septembrie, orarul magazinelor LIDL se va modifica după cum urmează:

De luni până sâmbătă, programul de funcționare va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național. Nu se modifică programul pentru magazinele Lidl care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, mai exact cele care au aplicat deja această măsură.

Ne puteți urmări și pe Google News

Duminică: Programul de funcționare va fi de 08:00 – 19:00. Nu se modifică programul pentru magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00.

Ideea de a reduce programul magazinelor a fost discutată și în cadrul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR), însă nu există un consens în această privință, nefiind dorită de toate marile lanțuri de retail din România.

Probleme în aprovizionarea cu energie

După intrarea în vigoare a OUG 119/2022 pe 1 septembrie, marile lanțuri de magazine plătesc prețul pieței, diferit de cum era anterior acestei date, când beneficiau, asemănător consumatorilor non-casnici, de plafonarea prețului la energie, cu un cost de 1 leu/kWh.

De altfel, AMRCR a contestat măsura, dorind să beneficieze de energie la un preț plafonat și după 1 septembrie: „Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma industria alimentară- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a transmis AMRCR.

Lidl caută un alt furnizor de energie

În cazul Lidl, acesta este client al Electrica Furnizare, fiind alimentat cu energie în regim de ultimă instanță încă din vară, mai exact la cel mai mare preț de pe piață. Acest preț de ultimă instanță este costul mediu de achiziție pentru energia din piață, plus marja reglementată de 8 bani/kWh a furnizorului de ultimă instanță, la care se adaugă taxe și tarife de rețea.

Mai mult, acum, din pricina dificultăților, discounterul german Lidl ar căuta un furnizor nou pentru cele peste 340 de magazine ale sale din România, conform România TV.