Lidia Buble are din nou emoții. Nu a scăpat de dosarul penal în care este judecată pentru dare de mită

Lidia Buble are din nou emoții. Nu a scăpat de dosarul penal în care este judecată pentru dare de mită Lidia Buble. Sursa foto: Facebook

Cunoscuta interpretă Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită și condamnată în primă instanță. Acum, procurorii au făcut apel și judecata îi poate agrav situația.

Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, după ce i-a dat bani unui polițist pentru a nu rămâne fără permis.

La instanța de fond, Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendare. Judecătorul a apreciat atitudinea sinceră a vedetei și faptul că aceasta a recunoscut toate acuzațiile aduse și a colaborat cu procurorii.

Din aceste motive au fost reținute circumstanțe atenuante, fapt ce i-a permis magistratului să coboare limita infracțiunii, sub pragul special, pedeapsa rezultată fiind foarte mică, de un an de zile, în comparație cu cea prevăzută în Codul Penal, de minim doi ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lidia Buble are emoții după ce procurorii au făcut apel

La Antena Stars, cunoscutul avocat Adrian Cuculis a precizat că Lidia Buble ar putea avea emoții, după ce procurorii au depus apel, fiind nemulțumiți cu sentința aplicată.

„Parchetul DIICOT și o parte din inculpați, dar nu și Lidia Buble, tehnic au făcut apel la soluța respectivă. Probabil că Parchetul dorește pedepse mai mari, chiar și cu executare pentru unii dintre inculpați. Inculpații care au primit pedepse care, pe fondul cauzei, sunt destul de mari, bineînțeles că s-au gândit să facă apel în așa fel încât să le fie reduse pedepsele”, a spus Cuculis.

Regulile judecății în apel sunt aceleași ca la judecata pe fond, fiind analizate toate excepțiile și toate probele. În urma intrepretării acestora, judecătorii pot să dispună ca Lidia Buble să primească chiar închisoare cu executare.

”Poate fi admis și apelul Parchetului și pot fi crescute acele pedepse, poate chiar transformate în executare, dar poate fi vorba și despre o admitere a apelului inculpaților și, de ce nu, scăderea pedepselor deja stabilite. Ăsta este dosarul care se va închide aici în etapa apelului. Nu se va mai putea ataca de către niciuna dintre părți, decât cu anumite căi extraordinare de atac”, a mai spus Cuculis.

Care sunt acuzațiile

În noiembrie 2022, Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Artista este acuzată că a dat mită suma de 900 de lei, pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. La momentul respectiv, Lidia Buble și-a sunat un amic, tot polițist, care a sfătuit-o să le dea mită agenților. Ceea ce nu știa vedeta, este faptul că amicul polițistul era ascultat într-un alt dosar care se referă tot la fapte de corupție.

”Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul pandemiei COVID-19”, precizau la momentul respectiv anchetatorii.