Evenimentul Zilei > Social > De ce ÎI SUPĂRĂ pe LIDERII de SINDICAT MAJORĂRILE SALARIALE
De ce ÎI SUPĂRĂ pe LIDERII de SINDICAT MAJORĂRILE SALARIALE

De ce ÎI SUPĂRĂ pe LIDERII de SINDICAT MAJORĂRILE SALARIALE

Proiectul Legii salarizării unitare va fi prezentat astăzi, în CExN al PSD, iar apoi va fi semnat de către parlamentarii convocați la Sinaia. Olguța Vasilescu reclamă reacția suspectă a liderilor de sindicat vizavi de actul legislativ.

Lia Olguța Vasilescu a spus că salariile vor intra în vigoare de la 1 iulie și că se vor înregistra creșteri, dar și scăderi, explicând că salariile bugetarilor de lux vor fi raportate la o bază comună.Totuși, Vasilescu este surprinsă de reacția unor lideri de sindicat.

De asemenea, ministrul a dat asigurări că atât timp va fi PSD la guvernare această lege de salarizare va fi aplicată.

„Noi ne-am calculat foarte bine programul de guvernare. Acum îl descoperă toți. Au văzut ce tragedie, cresc salariile. Văd în fiecare zi lideri de sindicat care sunt în chinuri că se măresc salariile. Ce pot să vă asigur este că această lege va intra în vigoare de la 1 iulie și va fi aplicată cel puțin până la sfârșitul perioadei în care noi suntem la guvernare”, a mai afirmat Lia Olguța Vasilescu.

Pe de altă parte, încă de pe vremea fostului ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, era de anticipat o asemenea reacție din partea liderilor de sindicat. „Apariția Legii Salarizării Unitare îi cam încurcă pe sindicaliști. Salariile din sistemul bugetar vor fi bine definite, pe toate categoriile sociale, nu se vor putea schimba când legea va intra în vigoare, așa că, în acest context, viitoarele lor pretenții vor fi drastic diminuate. Practic, își cam pierd obiectul muncii”, spunea la un moment dat Pîslaru anul trecut.