Nu este exclus ca Dragnea, care a pledat nevinovat și a spus că este o victima a procurorilor anticorupție, să fie achitat. În acelaşi dosar, procurorii DNA au cerut încetarea procesului penal pentru fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, pe motiv că și-a achitat partea de prejudiciu.

Liviu Dragnea va afla sentința din Elveția, unde face o vizită în calitate de președinte al Camerei Deputaților. La finalul ședinței de judecată din 15 mai, ÎCCJ a anunțat că va pronunța sentința în dosar în data de 29 mai.

Instituția condusă de Kovesi a recunoscut în instanţă că a colaborat cu SRI în dosar, colaborarea însemnând furnizarea de informații cu privire la săvârșirea unor infracțiuni și acordarea de suport ethnic în legătură cu punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică.

DNA a precizat și că informațiile furnizate de SRI nu au fost folosite ca probe și nu au stat la baza actului de sesizare a instanței de judecată, astfel că, precizează DNA, nu sunt aplicabile prevederile Deciziei CCR nr. 21/2018 privitoare la eliminarea informațiilor clasificate din cauză.

Liviu Dragnea și fosta lui soție sunt acuzați că ar fi cerut angajarea a două membre PSD la Protecția Copilului Teleorman. Ele nu s-ar fi dus la muncă, dar ar fi încasat salariu: peste 100 de mii de lei timp de mai mulți ani.

Cele două și-au recunoscut faptele și au cerut instanței să le dea pedepse cu suspendare.