Liberalii nu renunță la cota unică. Ce se va întâmpla în sectorul privat

Liberalii nu renunță la cota unică. Ce se va întâmpla în sectorul privat Bani. Sursa foto: Arhiva EVZ

În ultimele discuții despre fiscalitate liberalii au arătat că nu vor renunța la cota unică. Totodată, PNL cerut ca economia privată să fie lăsată să tureze cu motoarele la maximum, potrivit unor surse participante.  Mai mult, cei din Partidul Național Liberal au insistat pe importanta investițiilor. De altfel, în ultimii doi ani, sub guvernarea PNL, au fost înregistrate cele mai mari investiții din istoria României.

PNL nu renunță la cota unică

Potrivit surselor, PNL are în vedere un demers strategic pro-business, de susținere a inovării, creativității și a capitalului românesc, dar și  de impulsionare a atragerii investițiilor străine directe.  Mai concret, PNL consideră că economia privată trebuie lăsată să se dezvolte, iar pentru asta liberalii au venit cu opțiuni ferme: cota unică va fi menținută, iar impozitele și taxele nu vor crește pentru antreprenori.

De altfel, conform unor informații neoficiale, Comisia Europeană nu ar mai condiționa plata celei de-a treia tranșe din PNRR de scăderea pragului de impozitare la microîntreprinderi.

Susținere pentru mediul privat

Aceaste direcții majore, pe care liberalii vor merge în 2024, au fost susținute public de președintele PNL Nicolae Ciucă. Recent, liderul liberal a vorbit despre importanța susținerii cotei unice, dar și  a pragului pentru microîntreprinderi.  Mai mult, acesta a precizat că partidul a introdus şi a apărat cota unică, în ultimele două decenii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este un element ideologic al nostru, o linie roşie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv”, spunea recent liderul PNL.

Impozit progresiv

Impozit. Sursa foto: Pixabay

PNL, noi discuții legate de cota unică

De-a lungul ultimelor săptămâni, aleșii au purtat numeroase discuții legate de cota unică. Liberalii au spus că nu își doresc ca românii care muncesc „să nu fie îngenuncheați de taxe mari”.

Ideea a fost susținută inclusiv de ministrul liberal al finanțelor, Marcel Boloș.

Marcel Boloș,

Marcel Boloș Sursa Foto: Facebook

Oficialul a declarat că există niciun motiv pentru care ţara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv.