Evenimentul Zilei > Sport > Alcool la liber în lojele stadioanelor de la Cupa Mondială din Qatar, în 2022
Alcool la liber în lojele stadioanelor de la Cupa Mondială din Qatar, în 2022

Alcool la liber în lojele stadioanelor de la Cupa Mondială din Qatar, în 2022

Liber la alcool în lojele stadioanelor de la CM din Qatar. Microbiştii au motive de bucurie: vor putea consuma alcool în loje la meciurile de fotbal.
Liber la alcool în lojele stadioanelor de la CM din Qatar. Potrivit France Football, consumul de alcool va fi permis în timpul meciurilor în lojele stadioanelor. Așadar, se poate spune că este o veste bună pentru micorbiştii care vor participa Campionatul Mondial.
Reprezentanţii industriei ospitalităţii, care dau vestea cu privire la consumul de alcool, sunt  implicaţi în organizarea Mondialului din ţara asiatică.

Liber la alcool în lojele stadioanelor de la CM din Qatar

Deşi nu se ştie încă precis dacă microbiştii vor putea consuma alcool, în ciuda regulilor stricte ale Qatarului privind consumul licorilor tari, s-ar putea ca ei să aibă voie să consume doar dacă au bilete în loje. Mai mult, nu s-a făcut niciun anunţ pentru deţinătorii de bilete în restul stadionului.
„Sperăm ca oamenii să poată consuma alcool dacă doresc. Ne propunem să putem servi alcool în cadrul programului nostru de ospitalitate”. Este declaraţia lui Jaime Byrom, preşedintele MATCH Hospitality, un furnizor de bilete care include servicii de ospitalitate pentru CM 2022.

Comitetul de organizare susţinea că alcoolul va fi interzis pe străzi, în spaţiile publice la fel şi în interiorul stadioanelor:

„Nu va exista consum de alcool pe străzi, în parcuri şi spaţii publice, este definitiv. Suntem împotriva vânzării alcoolului pe stadioane şi în jurul acestora”, declara la acea vreme Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului de organizare, într-un interviu acordat cotidianului Al-Sharq.

Liber la alcool. CM din Qatar. Vânzarea şi consumul de alcool sunt controlate strict în Qatar

Doar câteva baruri şi restaurante care au legătură cu hotelurile de lux sunt autorizate să servească băuturi alcoolice oaspeţilor. Dacă ar rămâne valabil acest punct de vedere al oficialului, vor exista probelme deoarece unul din sponsori este producătorul de bere Budweiser.

Pentru Cupa Mondială 2014, instanţa fotbalistică mondială a obţinut din partea Braziliei suspendarea, în mod excepţional, a legii care interzice vânzarea băuturilor alcoolice în incintele sportive. În Qatar, ţară musulmană, alcoolul nu este interzis, străinii putându-l procura cu condiţia obţinerii unui permis special, relatează Agerpres.