Evenimentul Zilei > Justitie > Lia Olguţa Vasilescu află astăzi dacă va fi judecată sau nu în libertate
Lia Olguţa Vasilescu află astăzi dacă va fi judecată sau nu în libertate

Lia Olguţa Vasilescu află astăzi dacă va fi judecată sau nu în libertate

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti iau în discuţie, astăzi, contestaţia DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din data de 9 august, prin care s-a respins solicitarea procurorilor de a o plasa pe Lia Olguţa Vasilescu , primarul Craiovei, sub control judiciar. Decizia Curţii de Apel va fi una definitivă.

Procurorii DNA au cerut punerea edilului sub control judiciar pe motiv că ar fi încercat discreditarea unui martor denunțător în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Săptămâna trecută, Lia Olguţa Vasilescu a venit în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti „pregătită de represalii”.

„Acest proces nu e despre apărarea Olguţei Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunțător, ci despre libertatea de exprimare, drept constituțional câștigat în Revoluția din decembrie”, a declarat edilul înainte de proces.

Dezbateri aprinse

În sala de judecată, procurorul de şedinţă al DNA a cerut judecătorului luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu întrucât aceasta a ales să dezbată probele din dosar pe Facebook.

„Ea a înţeles să îşi facă apărarea în mediul virtual, în loc să îşi facă apărarea pentru faza procesului penal”, a declarat procurorul DNA.

Acesta a mai arătat că „martorii se simt ameninţaţi şi şantajaţi” şi că „e greu de crezut că până la momentul discutării probelor aceştia vor mai avea deschiderea şi dorinţa de a mai face declaraţii”.

La rândul ei, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că nu a făcut altceva decât să publice pe contul ei de Facebook o poză a denunţătorului Petre Becheru şi denunţul pe care acesta l-a făcut împotriva ei.