Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, atacat pe stradă

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, atacat pe stradă Sursă foto: captură video

Leonid Volkov, un opozant rus aflat în exil şi apropiat de Aleksei Navalnîi, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac marţi, 12 martie, în faţa locuinţei sale din Vilnius. Atacul a fost  confirmat de un purtător de cuvânt al poliţiei lituaniene, Ramunas Matonis.

Leonid Volkov, opozant rus atacat chiar în fața locuinței sale

Leonid Volkov

Leonid Volkov, atacat cu ciocanul. Sursă foto: platforma X

Până la publicarea acestei informații, anchetatorii nu au stabilit cine este autorul atacului. Apropiații lui Aleksei Navalnîi consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, are legătură directă cu agresiunea împotriva lui Volkov și se așteaptă la ce este mai rău.

„Leonid Volkov tocmai a fost atacat în faţa casei sale. Cineva a spart geamul unei maşini şi l-a stropit cu gaz lacrimogen în ochi după care a început să îl lovească pe Leonid cu un ciocan", a pecizat Kira Iarmîş, fosta purtătoare de cuvânt al lui Navalnîi, conform AFP.

Apropiaţi ai lui Navalnîi au postat  fotografii care arată rănile lui Volkov, inclusiv un ochi negru, un semn roşu pe frunte şi sânge pe unul din picioare. Ei au distribuit apoi o fotografie în care acesta este transportat pe o targă într-o ambulanţă, menționează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Volkov l-a acuzat pe Putin că ar fi comandat asasinarea lui Aleksei Navalnîi

Alexei Navalnîi, în închisoare

Alexei Navalnîi, în închisoare /Sursa foto: twitter

Volkov l-a acuzat pe preşedintele rus că este direct responsabil pentru moartea lui Navalnîi. El a fost şeful de cabinet al acestuia şi până în 2023 a condus şi fundaţia anticorupţie fondată de fostul oponent numărul unu al preşedintelui rus.

Lituania găzduieşte mulţi ruşi în exil şi este un susţinător ferm al Kievului de la începutul invaziei ruse în Ucraina, conform sursei amintite.

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi a murit, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus, vineri. Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”, au transmis autoritățile ruse.