Contribuţia UE în proiectele cu finanţare europeană ar putea creşte 85% la 95%

Contribuţia UE în proiectele cu finanţare europeană ar putea creşte 85% la 95%

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, a declarat că există o propunere "foarte avansată" de creştere a nivelului contribuţiei Uniunii Europene de la 85% la 95% în ce priveşte cofinanţarea proiectelor, ceea ce ar ajuta bugetul pe anul viitor.

"Există în momentul de faţă o propunere foarte avansată privind posibilitatea ridicării nivelului contribuţiei UE cu zece puncte procentuale, ceea ce în mod clar - dacă această propunere va fi acceptată şi se pare că este un acord în Consiliu, mai trebuie Parlamentul European să se pronunţe - ne va uşura activitatea în 2012 şi ne va permite, prin reducerea contribuţiei, deci a acelei cofinanţări, ne va permite şi din punct de vedere bugetar să stăm într-o poziţie mai bună", a spus Leonard Orban.

Potrivit lui Bogdan Mănoiu, secretar de stat în cadrul aceluiaş minister, impactul financiar al acestei măsuri se ridică la circa 714 milioane de euro. Acesta a precizat pentru evz.ro la o conferinţă privind regenerarea industrială a României că propunerea de creştere a cofinanţării a fost făcută de Grecia, Iralanda, Portugalia, România, Ungaria şi Letonia.

Ne puteți urmări și pe Google News