Evenimentul Zilei > Justitie > LEGEA TĂCERII în cazul care a CUTREMURAT România. Nume GRELE PROTEJATE în DOSAR
LEGEA TĂCERII în cazul care a CUTREMURAT România. Nume GRELE PROTEJATE în DOSAR

LEGEA TĂCERII în cazul care a CUTREMURAT România. Nume GRELE PROTEJATE în DOSAR

Ancheta comisiei parlamentare de ancheta în cazul arhivei SIPA, unul dintre cele mai scandaloase din istoria justiției și politicii românești, a trezit multe întrebări privind modul în care aceasta s-a derulat.

Jurnalistul Dan Andronic a făcut o paralelă între cele două seriale marca EvZ, „Noi suntem Statul” și Arhiva SIPA,  care au creat cele mai mari seisme din justiția și politica românească.  

„Am fost audiat în dosarul în care se cerceta cum am pus mâna pe documentul în urma căruia au fost făcute dezvăluirile despre modul în care Monica Macovei a pătruns în arhiva SIPA fără a avea certificat ORNISS și a ieșit cu documente.

Nu știu dacă s-a sesizat, dar în scandalul cu arhiva SIPA nu a mai fost entuziasmul din ancheta privind „Sufrageria lui Oprea” și dacă îmi aduc bine aminte, Monica Macovei a refuzat să vină în fața comisiei parlamentare și să dea explicații. Există o lege a tăcerii extrem de ciudată dacă privești din afară, dar dacă ai ai cunoștințe, îți dai seama că este o încrengătură care implică politicieni, servicii de informații. Așa ai o explicație”, au fost observațiile făcute de Dan Andronic la Antena 3.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: