Evenimentul Zilei > Social > Modificări MAJORE în Educație! Măsura care ÎI VIZEAZĂ DIRECT pe elevi. TOȚI trebuie să știe acest lucru
Modificări MAJORE în Educație! Măsura care ÎI VIZEAZĂ DIRECT pe elevi. TOȚI trebuie să știe acest lucru

Modificări MAJORE în Educație! Măsura care ÎI VIZEAZĂ DIRECT pe elevi. TOȚI trebuie să știe acest lucru

O inițiativă legislativă care aduce modificări importante în Legea Educației naționale, a fost adoptată de Senat care este cameră decizională.

Este vorba despre inițiativa împotriva violenței psihice – bullying. Astfel Legea Educației Naționale a fost completată cu o secțiune care face referire la definirea și prevenirea bullying-ului.

Totodată, inițiativa prevede și formarea și informarea personalului didactic în privința acestui tip de comportament.

Legea spune că violenţa, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege şi se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaţionale: primare, gimnaziale şi/sau liceale, potrivit News.ro.

Legea a fost adoptată luni de Senat, în calitate de cameră decizională.

Printre inițiatorii legii se numără deputaţii PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, şi Petre-Florin Manole, din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

Legea a fost votată de senatori în unanimitate.