Evenimentul Zilei > Social > Lecția de cooking. Chec „Zebră”, pufos și economic
Lecția de cooking. Chec „Zebră”, pufos și economic

Lecția de cooking. Chec „Zebră”, pufos și economic

Cel mai la îndemână desert, economic, bun și potrivit pentru orice ocazie este checul.

Checul este genul de mâncare a cărei rețetă este transmis în familie, din generație în generație. Și asta pentru că e vorba de un desert foarte practic, ieftin și ușor de preparat, minunat pentru micul dejun, dar și ca gustare.

Ingrediente

– 200 g făină

– 200 g zahăr

– 5 ouă separate

– 2 pliculețe zahăr vanilat

– 4 linguri ulei

– 2 linguri cacao

– 1 linguriță praf copt

– 1 praf sare

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește o formă pe care o tapetezi cu ulei și făină sau, mai simplu, cu hârtie de copt.

Cerne făina și amestec-o cu praful de copt. Separat, cerne și cacaua.

Separă ouăle (care trebuie să fie la temperatura camerei) și bate albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugă zahărul, câte o lingură, până când obții o spumă densă.

Separat, amestecă gălbenușurile cu 4 linguri de ulei și toarnă-le peste spuma albuș. Încorporează praful de copt și făina, amestecând cu un tel, de jos în sus, să nu spargi bulele de aer.

La final, împarte compoziția în două. Adaugă cacaua peste jumătate din cremă, iar peste cealaltă jumătate mai pune o lingură de făină. Toarnă compoziția în tavă, alternativ sau întâi partea galbenă și apoi pe cea cu cacao.

Dă la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când checul este copt și trece testul cu scobitoare (când scobitoarea iese curată, checul este copt). După ce s-a răcit, îl poți scoate din formă. Poți să-l pudrezi cu zahăr sau să-l lași chiar așa.

Acest chec „zebră” este foarte ușor de personalizat. Îi poți adăuga nuci, alune, migdale, fructe uscate, ciocolată.