Evenimentul Zilei > Actualitate > Le Monde publică POVESTEA CUTREMURĂTOARE a românului mort în atentatele de la Paris.” Voia să reuşească în viaţă şi făcea totul pentru asta”
Le Monde publică POVESTEA CUTREMURĂTOARE a românului mort în atentatele de la Paris.” Voia să reuşească în viaţă şi făcea totul pentru asta”

Le Monde publică POVESTEA CUTREMURĂTOARE a românului mort în atentatele de la Paris.” Voia să reuşească în viaţă şi făcea totul pentru asta”

Printre cele 130 de victime ale atentatelor teroriste de la Paris se afla şi Ciprian Calciu, un tânăr de 32 de ani, care se acomodase foarte bine în Franţa, era foarte muncitor, comentează Le Monde.

Ciprian Calciu nu mai fusese niciodată atât de fericit ca vara aceasta, afirmă Marius, unul dintre prietenii lui. Reuşise în sfârşit să îşi reunească rudele apropiate în Franţa, 

În seara de 13 noiembrie, Ciprian şi Lăcrămioara se aflau pe una din terasele de Paris. Îşi aşteptau prietenii pentru a petrece seara împreună. 

"În Franţa, care îl primise în 2005, la vârsta de 22 de ani, Ciprian Calciu învăţase rapid limba şi obiceiurile", notează Le Monde, citat de Mediafax.

"Îi plăceau ambianţa cafenelelor pariziene, a braseriilor, discuţiile", declară Yann Sennegon, un fost coleg.

"Era în primul rând foarte serios, nu genul care să bea mult înainte de a veni la serviciu", adaugă Marius.

Tot el spune că Ciprian era considerat de către prieteni ca fiind amator de lucruri de calitate în viaţă.

Ambiţia lui Ciprian era dublată de o foarte multă putere de muncă, subliniază Le Monde, precizând că românul presta servicii pentru ascensoare.

"Voia să reuşească în viaţă şi făcea totul pentru asta. Îi plăcea mult meseria lui", adaugă Marius.