Evenimentul Zilei > Actualitate > Larry King, legenda televiziunii americane, a decedat la 87 de ani
Larry King, legenda televiziunii americane, a decedat la 87 de ani

Larry King, legenda televiziunii americane, a decedat la 87 de ani

 Larry King, cunoscut pentru talk-showul „Larry King Live” de la CNN (1985-2010), s-a stins din viață la 87 de ani. 

Veteranul gazdă Larry King a murit la 87 de ani. Într-o declarație oficială se arată că a decedat la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles.

„Cu o profundă tristețe, Ora Media anunță moartea cofondatorului, gazdei și prietenului nostru Larry King. A murit în această dimineață la 87 de ani. Se afla internat la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles”, scrie în comunicat.

Cariera în televiziune este fulminantă. Timp de 63 de ani a fost pe toate platformele de radio, televiziune și mass-media digitale, cu multe mii de interviuri, premii nivel mondial stau ca o dovadă a talentului său unic”.

Nu a fost furnizată o cauză a decesului, dar CNN a raportat la începutul acestei luni că Larry King lupta împotriva coronavirusului

Larry King a supraviețuit unui atac de cord major în 1987. În 2017, a dezvăluit că a fost tratat pentru cancer pulmonar. Doi ani mai târziu a suferit o angioplastie și a suferit un accident vascular cerebral.

Informația a fost transmisă și de reprezentanții Spitalului din LA, conform ziarului The Independent.

Omul de televiziune fusese spitalizat la începutul acestui an, fiind diagnosticat la momentul respectiv cu noul coronavirus, conform presei internaționale.

Larry King suferea de diabet de tip 2 şi a avut numeroase probleme medicale, în special mai multe crize cardiace, cancer pulmonar şi anghină pectorală, o boală provocată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

El este una din figurile cele mai marcante ale istoriei televiziunii americane, cunoscut pentru mânecile sale suflecate, cravatele multicolore, bretelele şi ochelarii săi cu rame mari dar şi pentru şarmul său inegalabil.

Larry King a părăsit CNN în 2010. Apoi a lansat emisiunea “Larry King Now”, în 2012, pe ORA TV, un canal pe internet plătit, fiind unul din fondatorii acestuia.

Se afla proces de divorţ cu a şaptea soţie, Shawn King, cu 26 de ani mai tânără decât el.

În vară, a suportat o dublă tragedie, când doi dintre copiii săi au decedat. Fiul său Andy a murit în urma unui atac de cord la 65 de ani, iar fiica sa Chaia de cancer la 51 de ani.