Evenimentul Zilei > Sport > Larisa Iordache scrie istorie pentru România. A câștigat medalia de aur la bârnă. Ce notă a obținut
Larisa Iordache scrie istorie pentru România. A câștigat medalia de aur la bârnă. Ce notă a obținut

Larisa Iordache scrie istorie pentru România. A câștigat medalia de aur la bârnă. Ce notă a obținut

Gimnasta Larisa Iordache a obţinut medalia de aur la bârnă, la Cupa Mondială Challenge, de la Cairo.

Larisa Iordache, gimnastă română, a mai câștigat un premiu. Sportiva a fost premiată cu medalia de aur la bârnă, duminică, 6 iunie, în cadrul competițiilor de la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Cairo, Egipt. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.

Timp de 19 ani în gimnastică, Larisa Iordache a învățat că drumul performanței presupune și eșecuri. Gimnasta română și-a așumat fiecare greșeală și a învățat din fiecare eroare comisă. Drumul performanței a început în anul 2012, la Jocurile Olimpice din Londra, unde a obținut medalia de bronz. Peste patru ani de zile, a participat la Olimpiada braziliană, ca rezervă a gimnastei Cătălina Ponor.

Acum, Larisa Iordache scrie istorie.

Ce notă a obținut sportiva

Larisa Iordache, calificată la JO de la Tokyo, a obţinut în finală nota 13,366, fiind urmată de Diana Varinska, Ucraina, şi de Zeyna Ibrahim, Egipt. Sâmbătă, 5 iunie, Larisa Iordache obţinuse medalia de bronz la paralele.

„E destul de greu să spun când o să mă retrag. Am spus că trag anul acesta și o să trag o linie la finalul anului, să văd ce plusuri și minusuri aș avea dacă aș continua. Nu pot să zic că ar fi un final pentru mine în gimnastică pentru că nu știu ce va fi atunci.

Sunt șase luni de zile până la finalul anului. Corpul meu zice ‘Au!’ de multă vreme, dar nu prea îl bag în seamă. Încerc să mă fac bine cu diferite procedee din medicină: infiltrații, recuperări și așa mai departe”, a declarat Larisa Iordache.

În finala masculină de la paralele, Andrei Muntean s-a clasat pe locul 8, notat cu 12,300, după ce se calificase cu a patra notă.

Larisa Iordache, Maria Holbură şi Marian Drăgulescu sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Maria Holbură a fost doar rezervă în finale la bârnă şi sol. În calificări a fost notată cu 11.200, respectiv 11.750. La masculin, Marian Drăgulescu a suferit o contractură la spate şi s-a retras înaintea calificărilor la sărituri, potrivit Agerpres.