Primul laptop cu ecran transparent. Cum arată dispozitivul nemaivăzut

Primul laptop cu ecran transparent. Cum arată dispozitivul nemaivăzut Sursa foto: Arhiva EVZ

Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent. Laptopul se bazează pe o tastatură touch, în locul uneia tradiţionale, și este extrem de subțire.

Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent. Dispozitivul a fost prezentat în ediţiei din acest an a târgului Mobile World CongressProject Crystal. Project Crystal este, conform producătorului, primul laptop cu ecran microLED transparent.

Nivelul de transparenţă al ecranului este suficient pentru a putea fi văzute atât elementele interfeţei grafice, cât şi ceea ce află în spatele ecranului. Luminozitatea standard este 1.000 de niţi, dar poate fi crescută şi la 3.000 de niţi.

Primul laptop cu ecran transparent

Laptopul are mai multe straturi, dar ecranul este foarte subţire. Lenovo spune că, prin adăugarea unui strat suplimentar pentru contrast, utilizatorul ar putea schimba, prin apăsarea unui buton, între transparenţă şi modul obişnuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a păstra impactul SF, laptopul se bazează pe o tastatură touch, în locul uneia tradiţionale. Acurateţea redusă a scrierii la tastatura touch ar putea fi combătută printr-un sistem de autocorectare cu ajutorul AI(inteligența artificială).

Nu există planuri de a transforma Project Crystal într-un produs care să fie comercializat. În schimb, ultimul dispozitiv concept al Lenovo a fost comandat de divizia sa ThinkPad pentru a explora potențialul panourilor transparente microLED laolaltă cu integrarea AI, potrivit Profit.

laptop

Sursa foto Youtube

Cel mai periculos laptop din lume

Cel mai periculos laptop din lume a fost creat de un artist digital chinez. Acesta este infectat cu cei mai periculoşi viruşi informatici, dar a fost vândut la licitaţie pentru suma de 1,3 milioane de dolari.

Intitulată The Persistence of Chaos , lucrarea conţine şase viruşi cunoscuţi, inclusiv WannaCry , care a dus la blocarea parţială a Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) în mai 2017 şi a perturbat activitatea a 80 de companii doar de pe teritoriul Angliei.

Laptotul este izolat și securizat

Laptopul, pe care se află instalat vechiul sistem de operare Windows XP, este izolat şi securizat în ceea ce priveşte conexiunea la internet, porturile disponibile fiind dezactivate pentru a preveni răspândirea programelor periculoase. Creaţia a fost realizată de artistul digital Guo O Dong, în colaborare cu compania de securitate cibernetică Deep Instinct, care s-a ocupat de asigurarea siguranţei proiectului.