Un grup de adolescenți a devenit o gașcă de supereroi pentru 40 de copii de la Centrul Neghiniță. Au bătut la uși, au vorbit cu zeci de oameni, și-au rugat prietenii și familiile să îi ajute, toate pentru a strânge 40 de cadouri speciale pentru acei prichindei speciali. „Totul a fost uimitor, deoarece te aștepți să auzi dorințele unui copil normal. Din păcate, ei nu pot cere un puzzle, o carte de colorat sau haine. Viața lor se bazează pe simțuri și astfel am completat o listă pe care se regăseau parfumuri, boxe și tot felul de lucruri deosebite. Așa a luat naștere proiectul «Provocarea de 10 zile».

Noi, voluntarii de la Asociația Jurnaliștilor Civici, ne-am propus să îndeplinim toate cele 40 de dorințe în acest interval de timp și să le aducem și ceva în plus copiilor de la Neghiniță”, ne-a povestit voluntarul AJC Anna Maria Tănase. Zis și făcut, copiii mai mari s-au apucat să strângă și să împartă. Au cumpărat jucă- rii de toate felurile, dar în special pe cele cerute. Un băiețel în vârstă de 10 ani, nevăză- tor total, a cerut un tramvai de jucărie, căruia i se deschid ușile. Îi aude în fiecare dimineață, când e liniște, mersul pe șinele care trec pe lângă Centrul de Nevăzători. I se pare că e o mașinărie imensă, dar pe care nu are cum să o atingă, astfel că nu și-o poate contura în imaginație nicicum.

Băiețelul a cerut o jucărie cu un tramvai în miniatură, pentru a explora „mastodontul”. Fetiţele și-au dorit parfumuri „Am primit o lecție de viață când le-am văzut bucuria de pe fețe atunci când au primit cadourile, o fericire sinceră pe care o vezi rar în zilele noastre. Copiii din Centrul Neghință au scris o filă din viața mea”, a spus impresionat voluntarul Cosmin Andrei, student la Facultatea de Inginerie Medicală. Împreună cu el, sunt Giulia Tudor, Bianca Calancea, Anna-Maria Tănase, Irina Leoveanu, Iulia Melente, Ștefi Dinu, Cristian Ștefan și Anca Proțiuc. Fetițele din centru au primit de 1 iunie punguțe cu figurine de pluș, mărgele și parfumuri. Andrada, 12 ani, a exclamat încântată: „E parfumul meu preferat! De unde ați știut?!”.

Micuța nici nu a apucat să atingă sticluța că mireasma i-a fost familiară, umplându-i ochii cu lacrimi de bucurie. Unul dintre băieței a cerut un bebeluș de jucărie. Nu a știut să ofere explicații pentru dorința lui, deși poate că nici nu mai era cazul să explice. Bucuria pe care a emanat-o atunci când a strâns păpușa în brațe a fost impresionantă pentru cei din jur. „Știți, a fost un moment special pentru mine”, ne povestește voluntara Anna-Maria Tănase. Băiețelul care și-a dorit un ceas de mână… A venit la mine, m-a luat în brațe, mi-a pipă- it mâna stângă și a descoperit ceasul. M-a întrebat ce este. Eu: Un ceas. Băiețelul: Vreau și eu un ceas, dar unul care tică- ie. Ăsta ticăie? Eu: Da, ticăie, dar ticăie mai încet. Și l-a dus la ureche pentru a-l asculta. Pe mine m-a emoționat acel moment, pentru că este băiețelul pe care l-am ajutat să mănânce prăjitura, a fost primul care m-a strâns de mână ferm, dar, în același timp, călduros.”, a povestit Anna-Maria cu emoție în glas și suflet.

Părintele cu har și corul Dumnezeiesc S-a luminat încăperea când a intrat Părintele Paroh Cără- mizaru, de la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou. Pe acesta l-a urmat și un cor divin, care a cântat „muzica îngerilor”, așa cum au spus micuții de la Neghiniță. Câțiva dintre copii l-au întrebat pe părinte cum arată Dumnezeu, iar acesta le-a explicat cu blândețe că Dumnezeu nu se vede cu ochii, ci se simte cu sufletul. Apoi i-a sărutat cu bunătate pe frunte și le-a spus povești frumoase, făcându-i să râdă și să se simtă iubiți. 

Cum puteți ajuta

Ne puteți contacta la numărul de telefon 0730.660.424. Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287

 

 

Te-ar putea interesa și: