Biserica Naşterii Domnului din Betleem, locul în care s-a născut Iisus, a fost redeschisă marţi. La momentul deschiderii porţii bazilicii din Betleem au asistat mai mulţi preoţi de confesiuni creştine diferite.

În contextul măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID 19, în biserică este limitat accesul la doar 50 de persoane în acelaşi timp. Înainte de a intra, acestora li se măsoară temperatura, iar în interior vizitatorii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie.


Eveniment! Se redeschide Biserica Sfântului Mormânt. Cum se va face accesul

La loc comanda! Sfântul Mormânt din Ierusalim rămâne închis. De ce se tem autoritățile


Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos a dat speranţă oamenilor în urmă cu peste 2.000 de ani, iar deschiderea bisericii astăzi va oferi, cred, speranţă întregii lumi că această pandemie se va încheia – nu numai în Palestina, ci şi în întreaga lume”, a declarat pentru Reuters ministrul palestinian al Turismului, Rula Ma’ayah.

În regiune au fost înregistrate 423 de cazuri de coronavirus şi două decese.


Inelul lui Iisus Hristos? După 2.000 de ani o piatră prețioasă a fost descoperită în Ierusalim de către arheologi

Ieslea lui Iisus, trimisă de Papa Francisc, a ajuns la Betleem


Premierul palestinian, Mohammad Shtayyeh, a anunţat luni că moscheile, bisericile şi magazinele se vor redeschide marţi în cadrul ridicării treptate a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii SARS Cov-2.

Sursa: Agerpres.ro