Spatele femeii este plin de rănile provocate de loviturile de bici. Din cauza bătăilor groaznic pe care le încasa mama ei, fetița de 14 ani, cel mai mare dintre cei șase copii, a amenințat că se va sinucide, totul pentru a nu mai fi martorul unor astfel de scene. Din acest motiv, reprezentanții Direcției de Protecția Persoanei și a Drepturilor Copilului din Vaslui a luat decizia ca mama și cei șase copii să fie internați într-un centru de protecție a persoanelor abuzate, unde să primească îngrijiri medicale și consiliere psihologică, dar și pentru a-i feri de abuzurile tatălui lor.

Cazul familiei din Vetrișoaia, Vaslui a atras atenția polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Vaslui și a celor de la DGASPC Vaslui abia după ce jurnaliștii de la Vremea Nouă au relatat cazul. Culmea este că cei de la primăria de care ține localitatea Vetrișoaia, deși cunoșteau abuzurile grave la care era supusă femeia, chiar în fața celor șase copii, nu au intervenit niciodată, considerând că totul este normal. Inspectorii sociali de la primărie nu au sesizat autoritățile naționale care să intervină în acest caz și nici nu au încercat să stea de vorbă cu agresorul pentru a-l determina să renunțe la pornirile agresive.

La fel consideră și vecinii familiei, care spun că nu este normal ca femeia să fie bătută cu biciul dar nici ca ea să bea toată ziua și să își neglijeze copii. Cu alte cuvinte, vecinii susțin că femeia ar consuma alcool, în timp ce soțul ei ar fi la muncă cu ziua prin sat pentru a le putea aduce celor șase copii alimente și a le asigura strictul necesar.

Pe numele agresorului a fost emis un mandat de protecție, care în următoarele cinci zile urmează să fie confirmat de judecători. În plus, polițiștii au deschis un dosar pentru rele tratamente aplicate minorilor dar și pentru lovituri și alte violențe comise asupra soției. Femeia va fi dusă zilele următoare la sediul SML Vrancea pentru a primi un certificat medico legal care să ateste leziunile suferite.