Evenimentul Zilei > Actualitate > La un pas de o mare tragedie pe DN1. Mașini distruse, oameni răniți
La un pas de o mare tragedie pe DN1. Mașini distruse, oameni răniți

La un pas de o mare tragedie pe DN1. Mașini distruse, oameni răniți

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat că două persoane au fost rănite şi patru maşini avariate, după ce, luni seara, mai multe rulouri de tablă au căzut dintr-un autotren aflat în mers.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat incidentul. Potrivit primelor date, evenimentul a avut loc pe DN1, la Posada, în zona Valea lui Bogdan.

Potrivit oficialităților dintr-un TIR condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, care se deplasa pe DN1, pe sensul de mers Ploiești către Brașov, s-au desprins mai multe rulouri de tablă care în cădere au avariat 4 autovehicule ce se deplasau pe sensul Brașov către București.

„Pe DN1 Bucureşti-Braşov, la kilometrul 117+500 de metri, între localităţile Sinaia şi Comarnic, pe sensul către Braşov, judeţul Prahova, s-au desprins dintr-un autotren mai multe rulouri din tablă, au ajuns pe partea carosabilă, fiind avariate 4 autoturisme. Din primele date, două persoane au suferit leziuni, fiind investigate medical la faţa locului. Traficul rutier este întrerupt pe ambele sensuri”, anunţă Centrul Infotrafic.

Traficul în zonă a fost blocat peste 45 de minute pe ambele sensuri

Reprezentanţii IPJ Prahova precizează că TIR-ul era condus de un tânăr de 23 de ani.

Conform ISU Prahova, la faţa locului au fost mobilizate două echipaje de stingere şi unul de prim ajutor. ISU Prahova mai anunţă că sunt scurgeri de carburant pe carosabil.

Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri. Cu câteva minute în urmă acesta a fost reluat în urma intervenției echipajelor care au operat în zonă. Pe tronsonul respectiv s-au format cozi de autovehicule.

În ultimele zile, la munte a nins și Poliția le cere șoferilor care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei să aibă montate pe mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circula pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.