Evenimentul Zilei > International > LA STAMPA: Ministrul Boccia: Revelionul se va sărbători acasă, iar de Anul Nou nu se va putea circula după ora 22:00
LA STAMPA: Ministrul Boccia: Revelionul se va sărbători acasă, iar de Anul Nou nu se va putea circula după ora 22:00

LA STAMPA: Ministrul Boccia: Revelionul se va sărbători acasă, iar de Anul Nou nu se va putea circula după ora 22:00

Marţi, guvernul şi reprezentanţii provinciilor italiene vor decide cum vor fi sărbătorile de Crăciun ale italienilor. La fel ca în ultimele zile, dezbaterea va fi destul dificilă deoarece, pe de-o parte, regiunile cer o relaxare a restricţiilor, în timp ce executivul este reținut, deoarece, așa cum a afirmat în repetate rânduri ministrul sănătății, Roberto Speranza, " nu am ieșit încă din furtună" .

Situaţia este clarificată puţin de ministrul Francesco Boccia, care în ceea ce privește programul de voie ale concetăţenilor săi este foarte clar: „Dacă decidem că există o limită orară pentru deplasări, atunci ne întoarcem acasă, indiferent de ce e de făcut şi sărbătorim Anul Nou acasă ».

Ministrul a oferit această anticipare răspunzând la întrebarea pusă de Rainews 24, şi anume dacă este adevărat că ar fi afirmat „ca să se anuleze stingerea de la ora 22.00 trebuie să se treacă peste corpul meu”. «În şedinţe se spun multe lucruri și, în orice caz, da, eu unul așa cred, la fel ca ministrul Speranza și întregul guvern. Prudența și atenția este linia noastră, este o lună care pune sănătatea mai presus de orice ».

Între timp, duminică, prima „zi liberă pentru toată lumea” (cu regiunile care au trecut de la zona roşie la cea galbenă) străzile oraşelor s-au umplut de mii de oameni care, din câte s-a observat, au prins din nou gustul adunărilor. «Cred că este inevitabil ca atunci când se redeschid activitățile comerciale să existe dorința de a ne relua activitățile obișnuite care au fost limitate timp de 9 luni. Reacția este una naturală, însă nu este normal să nu respectăm regulile și distanțarea ”, adaugă Boccia: „Am urmărit cu mare atenție ceea ce s-a întâmplat în Lombardia și Piemont: în marile orașe avem nevoie de reguli stricte pentru a le permite şi comercianților să-şi desfăşoare activitatea: liniile directoare funcționează, dar dacă în afara magazinelor există 200 de persoane, este dificil să gestionezi situaţia. Este necesar să se evite al treilea val ».

https://www.lastampa.it/politica/2020/11/30/news/il-ministro-boccia-coprifuoco-alle-22-anche-a-capodanno-1.39601337

Articol de Marco Grimaldi

Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel/fmatei