Cooperarea militară dintre Italia și Israel a făcut un nou pas înainte. Cele două ţări au semnat un acord prin care Israelul cumpără alte cinci elicoptere de antrenament, iar Italia achiziţionează rachete contra tancurilor și simulatoare de misiune.

Acordul bilateral între Roma și Tel Aviv a fost semnat marți printr-o ceremonie desfăşurată în regim de teconferinţă de directorul general al Ministerului Apărării, Amir Eshel, și de șeful Direcției generale a armamentului, Nicolò Falsaperna.

În acest fel, Israelul îşi completează departamentul de instruire pentru elicoptere, care va include 12 Agusta Aw119 și două simulatoare de zbor, în timp ce Italia îşi va mări numărul rachetelor antitanc Rafael Spike și va achiziționa sisteme Elbit pentru noi simulatoare de elicoptere fabricate de Leonardo. Ministrul apărării, Benny Gantz, care tocmai s-a întors de la Washington, a declarat că acordul „reflectă colaborarea importantă și strânsă cu Ministerul Apărării italian, care continuă de mulţi ani şi este de o mare importanță pentru securitatea Israelului și pentru industria sa militară”.

https://www.repubblica.iesteri/2020/09/23/news/israele-italia_nuovo_accordo_militare-268292778/?ref=RHPPTP-BH-I268245129-C12-P5-S3.4-T1 

Traducerea: Rador