La Cluj, inscrierile se fac si on-line

La Cluj, inscrierile se fac si on-line

Absolventii de liceu care doresc sa-si continue studiile in centrul universitar Cluj-Napoca se pot inscrie la unele institutii de invatamant superior fara sa mai faca un drum pana in orasul de pe Somes.

 Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), Universitatea „Babes-Bolyai” (UBB) si Academia de Muzica „Gheorghe Dima” si-au deschis centre regionale de inscriere, iar viitorii ingineri se pot inscrie chiar si on-line, din fata calculatorului de-acasa.

„Pe site-ul universitatii se gasesc toate informatiile legate de admitere, iar inscrierea se poate face si on-line pentru ca tinerii sa nu mai vina pana aici”, ne-a explicat ieri rectorul UTCN, Radu Munteanu. Mai exista o varianta pentru drumul la Cluj: inscrierea la centrele regionale de la Satu-Mare, Bistrita, Zalau si Alba-Iulia.

Timisoara: scoala pentru toata lumea Oferta centrului universitar timisorean este extrem de bogata. In orasul de pe Bega exista patru universitati mari care acopera aproape toate specializarile, de la arte plastice si muzica, sport si litere pana la matematica, chimie si informatica, dar si medicina si amenajari peisagistice. In total sunt scoase aproximativ 12.000 de locuri pentru studentii de anul I.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cea mai mare cautare am avut-o anii trecuti la Facultatea de Automatica si Calculatoare, chiar daca aici exista si o proba de matematica, de verificare a cunostintelor. De asemenea, s-au cautat si facultatile de Arhitectura si de Constructii. Ne asteptam ca acestea sa se caute si acum”, a declarat Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

La Universitatea de Vest, cealalta mare universitate din Timisoara, cererile din anii trecuti au aratat ca foarte multi candidati se indreptau spre facultatile de Economie, Stiintele Comunicarii, dar si Psihologie si Arte Plastice ori Muzica.

Iasi: momiti cu obiecte promotionale

Cele cinci universitati de stat din Iasi pun la bataie aproape 18.000 de locuri pentru absolventii de liceu. Pentru a atrage cat mai multi studenti, institutiile de invatamant superior au venit cu strategii inedite de promovare.

Astfel, candidatii de la Universitatea „Al. I. Cuza” vor primi la inscriere obiecte promotionale cu insemnele institutiei, in timp ce Facultatea de Geografie a montat bannere publicitare prin oras pe care scrie „Te inscrii, Semnezi, Ai reusit”.