România Liberă

La Braşov, zid antiromi ca în Cisiordania

La câţiva kilometri de Braşov, în satul Târlungeni, 1.100 de romi trăiesc separaţi de români şi de maghiari. Separaţi la propriu, de un zid ridicat de Primărie acum mai bine de un an şi jumătate. Bariera, înaltă de trei metri, a născut frustrări şi revolte, pentru că romii sunt nevoiţi să folosească o rută ocolitoare pentru a ajunge la şcoală sau la magazin.

De cealaltă parte, vecinii – 700 de români şi 1.900 de maghiari – consideră că zidul din beton rămâne singura soluţie pentru o viaţă liniştită şi tihnită, chiar dacă unii recunosc că aduce a monument închinat segregării etnice.

Cotidianul


Le-am renumărat voturile: Manolescu iese academician plin

Nicolae Manolescu a rămas la porţile Academiei Române cu 23 de voturi pentru, 15 împotrivă şi trei voturi nule.

Cotidianul a stat de vorbă cu 33 dintre cei 41 de academicieni prezenţi în Adunarea Generală care i-a refuzat criticului înnobilarea. 28 dintre aceştia au despre Nicolae Manolescu doar cuvinte de laudă – cu cinci mai mulţi decât cei care l-au susţinut. Voturile lor l-ar fi făcut pe critic academician plin.

Ziua

Portăreii la poarta Stelei

BGS a cerut falimentul clubului lui Gigi Becali pentru că acesta refuză de doi ani să achite o datorie de 183.529 de lei.

Fotbal Club Steaua Bucureşti SA trebuie să-i plătească firmei de paza BGS 183.529 de lei, din care 92.559 de lei reprezintă onorariu pentru asigurarea pazei la meciurile Stelei pe teren propriu, în sezonul 2007-2008, conform actelor depuse la dosar de către reprezentanţii firmei.

Adevărul

„Cine moare marţea viitoare?“

În satul arădean Galşa a avut loc o crimă urmată, de două sinucideri. Tragediile s-au întâmplat din şapte în şapte zile. Localnicii au ajuns să se întrebe ce se va întâmpla săptămâna viitoare.

Localnicii din Galşa se pregătesc de a treia înmormântare din ultimele trei săptămâni. Oamenilor nu le vine să creadă că peste satul lor s-au abătut dintr-o dată atâtea nenorociri.

Jurnalul Naţional

Stănişoară & Lascu – MApN SRL

O încrengătură de firme şi de interese s-a ţesut de-a lungul anilor între ministrul Apărării, dl Mihai Stănişoară, şi noul secretar de stat, şef al Departamentului pentru Armamente, dl Aurel Ionel Lascu (foto).

Cei doi au fost nu numai colegi de an la Politehnica din Timişoara, ci au conti­nuat o strânsă colaborare în ultimii 15 ani, când carierele lor profesionale şi afacerile i-au unit într-o adevărată frăţie.

Gardianul

Un bucureştean a inventat «formula fericirii»

Motofei Ion, din Bucureşti, crede că a descoperit reţeta fericirii. El a înregistrat la OSIM formula unei “asocieri medicamentoase pentru tratamentul etiologic al ejaculării premature”.

Nu se ştie dacă respectiva «formula a fericirii» o să-i aduca mai mulţi bani decât au câstigat cei care au inventat, din greşeală, Viagra.

Libertatea


Român găsit după ce a fost rătăcit şase zile în deşert

Un român care plecase la o plimbare prin deşert în Australia săptămâna trecută, a fost găsit dezhidratat şi slăbit, după şase zile.

Potrivit site-ului Top News, bărbatul voia să se plimbe puţin, aşa că nu avea bagaje la el. Doar o sticlă de patru litri, cu apă, pe care a consumat-o în primele trei zile.

Cancan

"Dacă aş prelua Rapidul, l-aş face cel mai tare club din Europa"

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, acuză politica dusă de George Copos la gruparea din Giuleşti şi spune că ar fi tentat să investească la clubul al cărui susţinător este din tinereţe.

Aflat în criză, clubul Rapid caută soluţii. CANCAN a încercat să le dea o mână de ajutor acţionarilor din Giuleşti şi l-a contactat pe unul dintre cei mai vechi susţinători ai feroviarilor: Miron Cozma.

Gazeta Sporturilor

Istoria culorilor "naţionalei" României

Schimbarea sponsorului echipei naţionale nu presupune, cel puţin deocamdată, schimbarea culorii echipamentului.

Parteneriatul semnat de FRF cu Ursus (6 milioane de euro pe 4 ani) nu pune, cel puţin deocamdată, în pericol culoarea de bază din echipamentul "naţionalei". Anume galbenul.