Într-o intervenție telefonică, la postul de televiziune România TV, Marian Vanghelie a făcut o serie de declarații pe marginea situației Laurei Codruța Kovesi

„Sunt mirat totuși. Statul de drept funcționează bine de 10 ani în România. Nu înțeleg totuși supărarea dânsei pentru că eu consider că s-a stârpit corupția, au fost arestați toți netrebnicii. Dânsa a parcurs etapele exact cum trebuia. Acum nu cred că dânsa este cea care trebuie să fie supărată. Am avut senzația că, la un moment dat când a dat declarație aseară, parcă parcă semăna cu domnul Mazăre sau cu domnul Vanghelie sau cu alți miniștri în care era împotriva statului de drept. Dânsa nu că a fost oprită să plece… pe noi ne luau din casă așa direct și nu ne lăsa să vorbim.”, a declarat Marian Vanghelie.  

„Peste mine în casă când au intrat, au vrut să intre să spargă butucul intrând peste un parlamentar în casă. Și am coborât, scuzați-mi expresia, am coborât în chiloți jos când mi-am dat seama că vor să spargă cu butucul și i-am întrebat unde intrați. Ei se făceau, făceau pe naivii că stă un parlamentar. Dar atenție, au știut să vină la șapte dimineața. (…) Eu nu am beneficiat de nimic, am fost luat cu totul, cu japca. Am avut o singură onoare. Mi-au asigurat un complet, pentru că au considerat că completul de la Tribunalul București ar fi incompetent și m-au dus la Înalta Curte unde aveau completul aranjat. Mi-au băgat-o pe Oana Mizil în dosar și au spus că este parte în dosar. Acum, după niște ani, ce face DNA-ul, îmi trimite către Oana Mizil, trimite și ne spune că s-a clasat dosarul, deoarece s-a prescris fapta, dar fapta neexistând. Evident că noi am atacat clasarea pentru că noi vrem să știm că suntem nevinovați.”, a mai spus Marian Vanghelie.