La puţin timp după ce Sebastian Ghiţă a făcut noi precizări în scandalul ce vizează o presupusă măsluire a raportului care a arătat că şefa DNA nu a plagiat lucrarea de doctorat, au urmat reacţii noi ale deputatului.

Ghiţă a intervenit telefonic la România TV şi oferit alte detalii după ce a prezentat o imagine cu un e-mail despre care a spus că ar fi de la Kovesi. Adresa de e-mail, “Cucuveaua mov”, a atras atenţia asupra unui subiect mai vechi, cel al colecţiei de bufniţe prezente pe biroul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În 2010, procurorul general al României Codruţa Kovesi povestea reporterilor care au vizitat-o cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, istoria colecţiei de bufniţe din biroul său.

"Am cumpărat mai multe bufniţe, neavând unde să le pun, le-am aşezat acolo până urma să mă întâlnesc cu colegul, după care alte persoane, văzând bufniţele, au crezut că fac colecţie. Aşa m-am trezit cu mai multe bufniţe", a relatat Kovesi în urmă cu şase ani. De asemenea, la acea vreme, şefa DNA mai adăuga că "bufniţele sunt un simbol al inteligenţei".

Subiectul adresei de e-mail “Cucuveaua mov”?

Deputatul Sebastian Ghiţă face noi precizări în scandalul ce vizează o presupusă măsluire a raportului care a atentat că şefa DNA nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Ghiţă prezintă o imagine cu un email despre care spune că ar fi de la Kovesi.

Ştiripesurse.ro a difuzat în urmă cu doar câteva minute o ştire-bombă:

"Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită [email protected] Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat", spune Sebastian Ghiţă.

Deputatul îi adresează Laurei Codruţa Kovesi trei întrebări:

"1. Recunoaşte că a folosit adresa secretă de email [email protected] în mod frecvent pentru comunicarea de informaţii din dosare către jurnalişti precum şi pentru rezolvarea unor probleme personale precum plagiatul?

2. Recunoaşte că s-a interesat direct asupra modului în care se poate rezolva problema dânsei cu plagiatul?

3. Recunoaşte că această este una din adresele de email vizate de compania BlackCube întrucât astfel puteau fi dezvăluite multe vulnerabilităţi ale doamnei Kovesi?"

"Precizez că în cursul săptămânii viitoare voi depune la Parchetul General noi probe vizând situaţia din anul 2012 legate de plagiatul doamnei Kovesi", mai spune Ghiţă.