Cu siguranță, „Doamna K” a vrut ca să-i audă mesajul anumite persoane. Printre acestea, cred că unii dintre receptorii vizați erau procurorii care au servit-o cu mult devotament în dosarele „greilor politici”, acolo unde s-au și obținut achitări, fie din lipsă de probe, fie că fapta nu există. Acum, mulți dintre aceștia sunt anchetați de colegi de-ai lor, procurori, pentru abuz în serviciu. Sperau, evident, ca fosta șefă, care le trasa sarcinile și îi încuraja în „decapări”, să le fie alături în cele mai răsunătoare dosare, marca DNA. „Doamna K” i-a anunțat însă, joi seară, pe toate canalele media, că ea va pleca din țară a doua zi, căci o cheamă Bruxelles-ul.

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vinery, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi (n.r. joi, 14 februarie) la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni, pe 18”,  a spus Laura Kovesi la Europa FM.

Cum de a încurcat Laura Codruța Kovesi datele în care trebuia să se prezinte la audieri în Parlamentul European? Cum să nu știe ea, care a mai activat la Bruxelles în perioada dintre mandatele de șefă a procurorilor, că acolo nu mai lucrează nimeni de joi după-amiaza și până luni? De ce a ținut secret programul pentru ziua de luni, 18 februarie, când a susținut că trebuie să fie musai la forumul care urmează să o evalueze pentru funcția de procuror european, astfel încât s-a „învoit” și de la Înalta Curte ca să lipsească de la „un proces”?

Acestea au fost câteva din întrebările care s-au ridicat după ciudata plecare, de pe aeroportul Henri Coandă, a fostei șefe a DNA. Spun „ciudata” fiindcă am văzut-o cu toții că, deși beneficiază încă de protecția SPP, Laura Codruța Kovesi a ocolit intrarea de protocol a aeroportului. A stat la rând cu oamenii obișnuiți, lăsându-se pozată și filmată precum Livia Stanciu în metrou, într-o perioadă tensionată în care era președinta Înaltei Curți.

Daaaa, o perioadă tensionată… Deci:

Kovesi încurcă zilele și ne informează că luni, 18 februarie, nu va merge la Înalta Curte.

Brusc, Ludovic Orban, președintele PNL, face o declarație dură și tranșantă: „Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate. Vom face ceea ce trebuie cât de curând.”

Trezorierul de la PSD, Mircea Drăghici, un om apropiat lui Dragnea, anunță pe Facebook că renunță la nominalizarea de ministru al Transporturilor.

Liviu Dragnea devine din ce în ce mai nervos, se rățoiește la jurnaliști, ba pe unul îl invită, mitocănește, în baie. Să fie așa agitat pentru că iubita e internată în spital, după cum s-a auzit, sau luni…

Ups! Luni, 18 decembrie, noul complet de cinci magistrați are a judeca procesul DNA contra Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, Floarea Alesu și întreg lotul de funcționari din Alexandria. În acest dosar, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în primă instanță.

Un al doilea dosar al DNA, aflat tot mâine pe masa judecătorilor de la Înalta Curte, este cel în care inculpați sunt: Sebastian Ghiță, fostul prim-procuror de la Ploiești, Liviu Tudose, Viorel Dosaru și alții.

Cel de-al treilea mare dosar, care are termen tot luni și a cărui soluție va fi aflată la Bruxelles de fosta șefă a DNA, este cel în care e judecată Alina Bica, fostă șefă a DIICOT.

Procesul lui Liviu Dragnea e cel mai așteptat, fiindcă acolo nu s-a dat încă soluție definitivă. Așadar, 18 februarie 2019, zi în care Kovesi a făcut tot posibilul să nu fie în țară, va fi o zi grea, plină de surprize.