Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi l-a PÂRÂT pe Tăriceanu la CSM
Kovesi l-a PÂRÂT pe Tăriceanu la CSM

Kovesi l-a PÂRÂT pe Tăriceanu la CSM

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercuri Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări cu privire la afirmaţiile pe care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a făcut la Parlament şi pe care le consideră ca fiind "de o gravitate extremă" la adresa DNA.

DNA a devenit un jalnic instrument politic, chestiunea gravă fiind însă pierderea încrederii românilor într-o instituţie fundamentală care este justiţia, a declarat miercuri preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiţie selectivă şi că DNA a devenit un jalnic instrument politic. Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulţi români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituţie fundamentală care este justiţia. DNA face extrem de mult rău şi justiţiei şi percepţiei pe care o au românii şi face rău foarte mult şi asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate", a afirmat Tăriceanu, la Parlament, întrebat cum comentează decizia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de marţi de a pune sechestru pe averea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.