Evenimentul Zilei > Justitie > Când află Kovesi dacă rămâne cu interdicția de a părăsi țara
Când află Kovesi dacă rămâne cu interdicția de a părăsi țara

Când află Kovesi dacă rămâne cu interdicția de a părăsi țara

Instanța supremă va lua în discuție, pe data de 3 aprilie, contestația formulată de Laura Codruța Kovesi împotriva măsurii preventive instituite de procurorul de caz, Adina Florea, în dosarul în care aceasta are calitatea de inculpată, cauză aflată pe rolul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Pe data de 29 martie, Kovesi s-a prezentat la sediul Secţiei 18 de Poliţie din Capitală, pentru a semna pentru controlul judiciar. În cadrul măsurii preventive, Kovesi are mai multe interdicţii, printre care să nu discute cu procurorul general Augustin Lazăr și să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz. De asemenea, trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată.

SIIJ i-a deschis un prim dosar Laurei Codruţa Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în ţară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: