Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, mesaj important pentru veterani. Ce vrea președintele pentru militari
Klaus Iohannis, mesaj important pentru veterani. Ce vrea președintele pentru militari

Klaus Iohannis, mesaj important pentru veterani. Ce vrea președintele pentru militari

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în care recunoaște că mulţi dintre veteranii din Teatrele de Operații care revin acasă suferă de stres post-traumatic. Șeful statului arată că militarii se confruntă cu multe obstacole și este necesară implementarea de programe şi servicii pentru recuperarea şi reintegrarea celor care au fost răniţi fizic sau au suferințe psihice, precum şi pentru familiile acestora.

Un mesaj extrem de important pentru veteranii din Teatrele de Operații a venit de la vârful Statului. Președintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj către participanții de la Gala Veteranilor de Război în care afirmă că mulţi dintre militarii întorşi din teatrele de operaţii se confruntă cu „obstacole”, subliniind că este important să fie lansate şi implementate programe pentru aceştia.

„Gala Veteranilor de Război reprezintă un prilej de a-i omagia pe toţi militarii români şi americani care, aflaţi în serviciul militar, au fost răniţi în urma participării la misiuni în teatrele de operaţii, dar şi o bună ocazie de a ne comemora eroii căzuţi la datorie. Îmi exprim aprecierea pentru scopul nobil al acestei reuniuni dedicate veteranilor de război şi urmaşilor celor decedaţi şi mă bucur că pot fi sprijiniţi, astfel, în călătoria spre recuperare şi reintegrare cei care au fost răniţi fizic sau suferă de stres post-traumatic, precum şi familiile acestora. Sunt convins că evenimentul de astăzi va contribui la creşterea nivelului de conştientizare a faptului că mulţi dintre soldaţii noştri care revin acasă se confruntă cu multe obstacole. Este important să fie lansate şi implementate programe şi servicii care să răspundă nevoilor acestora şi ale familiilor”, a transmis președintele Iohannis în mesajul care a fost prezentat de consilierul prezidenţial Ion Oprişor, citat de agerpres.ro

Şeful statului mai afirmă că România are un parteneriat strategic eficient şi constructiv cu Statele Unite ale Americii, fiind unul dintre pilonii politicii externe şi de securitate, alături de consolidarea profilului ţării noastre în NATO şi Uniunea Europeană. El mai arată că militarii români şi americani participă împreună la misiuni complexe în teatrele de operaţii, „dând dovadă de ataşament la valori comune” pe care cele două ţări le promovează cu consecvenţă – libertate, democraţie şi stat de drept.

„Militarii participanţi la operaţiile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo sunt adevărate repere morale şi surse de inspiraţie pentru tânara generaţie, cărora le datorăm recunoştinţa şi respectul nostru pentru sacrificiile făcute în slujba patriei”, subliniază Iohannis.