Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, despre următorul SUMMIT: „Aștept cu interes Summitul de la finalul lunii februarie”
Iohannis, despre următorul SUMMIT: „Aștept cu interes Summitul de la finalul lunii februarie”

Iohannis, despre următorul SUMMIT: „Aștept cu interes Summitul de la finalul lunii februarie”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre Summitul ce va avea loc la finalul lunii februarie în Slovenia, aducând aminte de relațiile României cu celelalte state membre, dar și despre procesul de consolidare al acestora.

„Aștept cu interes summitul de la finalul lunii februarie din Slovenia, în continuarea summitului de succes de anul trecut de la Varșovia.

De asemenea, summitul de la București de anul trecut a confirmat valoarea sa adaugată pentru dezvoltarea regiunii.

Vom continua și în acest an să aprofundăm parteneriatele strategice ale României: cu Franța, cu Germania, cu Italia (unde în 2018 am avut o vizită extrem de bună, confirmând soliditatea relației noastre), cu Polonia, cu Turcia, Japonia, pentru a da doar câteva exemple. Lor li se adaugă relațiile cu statele din Orientul Mijlociu și Asia.

Este nevoie de progrese la nivelul proceselor de pace destinate soluționării conflictelor din Siria, Libia, Yemen. România s-a pronunțat și se pronunță pentru soluționarea politică a acestora.

În alt registru, reiterez susținerea României pentru multilateralism.

Consider că România are o candidatură puternică și îmi exprim speranța că statele membre vor acorda încredere României la alegerile din iunie.

Mulțumesc tuturor țărilor membre OECD pentru sprijinul acordat României până acum”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.