Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: Nu e nevoie de evenimente tragice ca să ne amintim să fim OAMENI
Klaus Iohannis: Nu e nevoie de evenimente tragice ca să ne amintim să fim OAMENI

Klaus Iohannis: Nu e nevoie de evenimente tragice ca să ne amintim să fim OAMENI

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat în această seară, la Cotroceni, Corul Madrigal. Șeful statului a oferit un concert în onoarea personalului medical care s-a implicat în acordarea asistenţei răniţilor de la Clubul Colectiv. Șeful statului a susținut și un discurs:

Puține zile s-au scurs de la evenimentul din Clubul Colectiv, care a marcat întreaga țară.

Ne sunt încă proaspete în minte gesturile de solidaritate umană, dăruirea și generozitatea celor care au venit în ajutorul victimelor, în noaptea tragediei, în zilele ce au urmat și până astăzi.

Oameni care n-au ajuns în lumina reflectoarelor, pe care puțini îi cunosc, cu priceperea şi forțele proprii au dat tot ce au putut pentru a salva vieți și pentru a alina suferințe. Vă mărturisesc că am fost mișcat de aceste gesturi.

Solidaritatea umană izvorăște din bunătate, toleranță și respect pentru viața celui de lângă tine.

Dumneavoastră, cei din sistemul medical şi de urgenţă, v-ați dedicat viața și cariera salvării oamenilor și, zi de zi, faceți eforturi pentru a acorda ajutor, îngrijire şi de multe ori liniște sufletească semenilor. Pentru toate acestea, vă mulţumesc!
Plecând de la exemplul pe care îl daţi, sunt convins că unitatea și solidaritatea, respectul reciproc și dedicarea pot deveni o constantă în societatea noastră. Pornind de la astfel de principii, avem şansa să progresăm ca societate.

Impresionant a fost și valul de solidaritate din afara granițelor. Un moment dramatic a funcţionat ca un adevărat catalizator. Indiferent de apartenență sau naţionalitate, oamenii s-au unit pentru un ţel comun, pentru a-i ajuta pe semenii lor aflaţi în nevoie şi suferinţă. Este, dacă vreţi, declaraţia simbol a umanităţii, care arată că altruismul şi solidaritatea nu cunosc graniţe. 

Vreau să le mulțumesc cu această ocazie și reprezentanților statelor prietene care au acordat asistență pentru cei aflați în suferință.

Există momente grele și evenimente dramatice care ne încearcă tăria de caracter, altruismul și umanitatea, care scot la iveală un tip de curaj și dăruire altfel nebănuite.

Dar, dincolo de asemenea momente, stă în puterea noastră să fim mai solidari unii cu alții mereu. Nu e nevoie de evenimente tragice ca să ne amintim să fim oameni.

Dacă zi de zi vom încerca să dăm ce e mai bun din noi, să aducem în jurul nostru, în familie, în comunitate mai multă generozitate și compasiune și să lăsăm ceva în urma noastră, vom avea o societate în care ne place să trăim.