Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, mesaj din curtea Palatului Cotroceni. Elevii trebuie să înțeleagă asta
Klaus Iohannis, mesaj din curtea Palatului Cotroceni. Elevii trebuie să înțeleagă asta

Klaus Iohannis, mesaj din curtea Palatului Cotroceni. Elevii trebuie să înțeleagă asta

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 1 iunie, un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.

Klaus Iohannis le-a mulțumit copiilor și i-a îndemnat pe aceștia să i se alăture în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2. Șeful statului a mai afirmat că elevii au făcut eforturi extraordinare şi s-au adaptat şcolii online, înţelegând astfel că educaţia rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

„Dragi copii,

Anul acesta sărbătorim 1 Iunie în condiții neobișnuite, întrucât trebuie să facem față cu toții, de la mic la mare, luptei cu virusul care ne poate pune sănătatea în pericol. Știu cât de greu v-a fost în aceste luni, departe de colegi, de prieteni, de activitățile pe care le făceați zilnic cu plăcere.

Ați făcut eforturi extraordinare și v-ați adaptat școlii online, înțelegând astfel că educația rămâne la fel de importantă în tot acest timp.

Vă mulțumesc pentru că ați fost înțelegători și că i-ați protejat pe cei dragi, pe părinți și mai ales pe bunici, care sunt cei mai vulnerabili în fața bolii.

Celor care veți susține în curând examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, vă doresc mult succes! Anul acesta, condițiile în care se vor desfășura examenele sunt diferite, dar sunt convins că vă veți descurca foarte bine!

Am încredere că aceste încercări vă vor face mai puternici și că nu veți lăsa nimic să stea în calea ambițiilor voastre.

Dragi copii,

Prin respectarea regulilor sanitare, fiți aliații mei în această luptă împotriva virusului și vă asigur că împreună vom depăși cu bine această perioadă!

La mulți ani cu multe bucurii!”, a afirmat Iohannis într-un mesaj video pe Facebook, cu ocazia Zilei Copilului.

Potrivit noului ordin, se consideră centru de examen, în contextul epidemiologic actual, unitatea de învățământ unde s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.

Condițiile care trebuie îndeplinite de o școală pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

  • organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât, în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
  • sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
  • sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: