Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, în concediu la Neptun. Victor Ponta, în străinătate. Preşedintele participă şi la Ziua Marinei
Klaus Iohannis, în concediu la Neptun. Victor Ponta, în străinătate. Preşedintele  participă şi la Ziua Marinei

Klaus Iohannis, în concediu la Neptun. Victor Ponta, în străinătate. Preşedintele participă şi la Ziua Marinei

Premierul Victor Ponta a ales să îşi petrească vacanţa „în afara ţării”, preşedintele Klaus Iohannis, care va intra în concediu de odihnă, preferând staţiunea Neptun unde se va relaxa timp de cel puţin două săptămâni. Organizatorii festivităţilor de Ziua Marinei susţin că şeful statului va participa, astfel, pentru prima dată, la marea sărbătoare din 15 august de pe faleza Cazinoului din Constanţa.

După ce în urmă cu două săptămâni, Klaus Iohannis şi-a petrecut un weekend prelungit la vila de protocol din staţiunea Neptun, preşedintele ţării ar intenţiona, chiar de la sfârşitul acestei săptămâni să intre în concediu de odihnă pe litoralul românesc. Este deja ştiut că premierul Victor Ponta nu vine niciodată la mare când preşedintele Klaus Iohannis se cazează la Neptun, cei doi folosind, alternativ, vila de protocol din staţiune. Sâmbăta trecută, înainte de a ajunge în Delta Dunării, Victor Ponta ar fi trecut pe la Neptun, ştiind că şeful statului a rămas la Bucureşti.

Surse din rândul organizatorilor festivităţilor de Ziua Marinei spun că la ediţia din acest an, a 113-a, de la Constanţa, va participa şi preşedintele Klaus Iohannis. Invitaţiile au fost deja trimise, la evenimentul din 15 august fiind aşteptaţi oficiali ai guvernului, parlamentari, reprezentanţi ai misiunilor străine în România, autorităţi centrale şi locale. Zeci de mii de persoane urmăresc evenimentele organizate de Forţele Navale Române. De când este premier, Victor Ponta nu a participat niciodată la festivităţile de Ziua Marinei. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, nu a lipsit însă, iar la ediţia din acest an este aşteptat şi vicepremierul Gabriel Oprea.