O parte dintre românii care au asistat la parade mlitară de la Arcul de Triumf, din București, au avut prilejul să aibă schimburi de cuvinte cu preşedintele Klaus Iohannis. Șeful statului i-a salutat pe românii prezenți, la finalul evenimentului ocazionat de Ziua Națională a României, având scurte dialoguri cu cei mici, dar şi cu adulţii.

 

Şeful statului a dat mâna cu mai mulţi dintre cei prezenți la defilare, aceştia urându-i „La mulţi ani!” de Ziua Naţională. „La mulţi ani, domnule preşedinte, să vă dea Dumnezeu sănătate!”, i-a transmis un bărbat lui Klaus Iohannis, transmite antena3.ro.

Preşedintele a vorbit în special cu copii, cei mai impresionaţi de paradă. „Ţi-a plăcut?”, l-a întrebat Iohannis pe un băieţel care i-a răspuns afirmativ. Şeful statului a remarcat şi un copil aflat pe umerii unui bărbat, fluturând un steag. „Ce faci acolo cu steagul?”, l-a întrebat preşedintele, zâmbind, pe micuţ.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică, la parada militară de Ziua Naţională a României. Pe sub Arcul de Triumf au defilat aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave.