Evenimentul Zilei > Social > Alertă! Klaus Iohannis: „Din semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide”
Alertă! Klaus Iohannis: „Din semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide”

Alertă! Klaus Iohannis: „Din semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide”

Joi, președintele Klaus Iohannis a făcut mult așteptatul anunț cu privire la deschiderea școlilor.

Joi, președintele Klaus Iohannis a făcut marele anunț cu privire la deschiderea școlilor. Șeful statului a spus că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

„Am avut până adineauri o discuție foarte importantă cu premierul, cu Ministrul Educației și alte personalități din domeniu. Tema discuției a fost deschiderea școlilor”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Am ajuns în unanimitate la o concluzie: începând din semestrul 2, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.

Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În semestrul 2, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul prima 1-4 și 8-12”, a declarat președintele Klaus Iohannis, cu privire la deschiderea școlilor.

„Localitățile din scenariul roșu continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu. Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Acestea sunt concluziile principale”, a mai spus șeful statului.

CITEȘTE ȘI EXCLUSIV. Mâine începe Marea Vaccinare. De ce nu e nimeni pregătit

Klaus Iohannis, despre deschiderea școlilor:  Ce se întâmplă cu universitățile

În ceea ce privește universitățile decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară. Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav. Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare.

În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie.

Dacă evoluția pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni, se va intra pe scenariul pe care tocmai l-am descris”, a mai spus șeful statului.