Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis a fost umilit la slujba de duminică! Românii i-au răspuns cu aceeași replică
Klaus Iohannis a fost umilit la slujba de duminică! Românii i-au răspuns cu aceeași replică

Klaus Iohannis a fost umilit la slujba de duminică! Românii i-au răspuns cu aceeași replică

Președintele României a decis să petreacă sfârșitul de săptămână la Sibiu, alături de soția sa. Carmen și Klaus Iohannis au fost duminică la biserică, însă întâmpinarea românilor a fost una plină de nemulțumiri. Un protest a avut loc chiar în fața Bisericii Romano-Catolică ”Sfânta Treime”.

Președintele României nu a fost primit la Sibiu cu brațele deschise, așa cum se întâmpla de obicei. De data aceasta, chiar înainte de slujba de duminică, românii s-au plâns de deciziile luate de șeful statul. Se pare că cea mai mare supărare este legată de alianța cu PSD. Printre lozinci, o femeie a strigat ”Jó napot kívánok, PSD!”, mesaj pe care Klaus Iohannis la înțeles extrem de bine.

Șeful statului și soția acestuia au decis să petreacă un sfârșit de săptămână la Sibiu. Așa cum le este obiceiul, cei doi au mers la slujba de duminică, la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu. Aici au fost întâmpinați de un grup de români supărați pe deciziile luate de liberi în ultima perioadă, dar mai ales pe alianța cu PSD.

Unul dintre mesajele transmise președintelui era ”La biserică…degeaba”, scris pe o coală albă de hârtie. Înainte ca președintele Klaus Iohannis să intre în biserică, o femeie a strigat ”Jó napot kívánok, PSD!” Acest mesaj a fost bine înțeles de șeful statului, fiind chiar cuvintele folosite de el în 2020 la adresa social-democraților.

Reacția președintelui Klaus Iohannis la adresa protestatarilor

Președintele României nu s-a oprit să vorbească cu sibienii nemulțumiți de acțiunile partidului liberal și nici nu a oferit declarații. Acesta a intrat în biserică alături de soția sa și au participat la slujbă.

Protestul din fața Bisericii Romano-Catolică ”Sfânta Treime” vine în contextul negocierilor dintre PNL și PSD. Cele două partide s-au întâlnit la negocieri pentru a stabili formarea unui nou Guvern. Conform surselor din politică, această alianță ar fi fost cerută chiar de președintele Klaus Iohannis. Conform liderilor celor două partide, se ia în calcul și alegerea a doi premieri, care vor conduce Guvernul prin rotația. Dacă liberalii și social-democrații nu vor ajunge la un consens cu privire la numele de premier, partidul care va primi acest fotoliu va avea mai puține ministere.

Pe lângă protestul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis înainte de slujba de duminică, o altă manifestație este programată duminică la Sibiu, unde românii vor să își exprime nemulțumirea față de alianța dintre PNL și PSD.