Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu a aflat că PSD l-a inclus pe Liviu Dragnea în negocierile cu PNL. Dezvăluiri de senzație
Florin Cîțu a aflat că PSD l-a inclus pe Liviu Dragnea în negocierile cu PNL. Dezvăluiri de senzație

Florin Cîțu a aflat că PSD l-a inclus pe Liviu Dragnea în negocierile cu PNL. Dezvăluiri de senzație

Președintele PNL, Florin Cîțu, a descoperit sâmbătă ce fel de stratagemă folosește PSD în negocierile pentru programul de guvernare. Astfel, premierul interimar le-a transmis social-democraților că nu acceptă impunerea taxei de solidaritate, măsură aflată în programul de guvernare al fostului prim-ministru Mihai Tudose, aflat la conducerea Guvernului României când președintele PSD era Liviu Dragnea.

Conform surselor Evenimentului zilei, Florin Cîțu a fost categoric și le-a transmis membrilor PSD că nu este de acord cu taxa de solidaritate. Liderul PNL le-a spus celor din PSD că nu a a fost de acord nici în 2017 cu această propunere.

Totodată, Cîțu a reliefat că măsura se afla în programul de guvernare al lui Mihai Tudose, la pagina 21. La acea vreme, presedintele social-democraților era Liviu Dragnea, care i-a reproșat lui Marcel Ciolacu faptul că a distrus PSD în complicitate cu Iohannis.

Revenind la negocierile de sâmbătă. Florin Cîțu a reamintit că și premierul Sorin Grindeanu a avut în program taxa de solidaritate. De asemenea, conform surselor EVZ, președintele PNL a mai subliniat că nu este de acord nici nu impozitul global – taxarea prgresiva.

Florin Cîțu respinge programul lui Dragnea

Ulterior, Cîțu le-a spus liberalilor, într-o discutie după ședința cu PSD, că PNL nu preia măsurile lui Liviu Dragnea. Premierul liberal a explicat că dacă taxa era bună, ar fi aplicat-o PSD încă de atunci, dar nu a făcut-o. Concluzia a fost că PNL nu aplică sub nicio formă programul lui Dragnea.

Sursa foto: EEC-Răzvan Vălcăneanțu – Florin Cîțu

Totodată, liberalii au decis că nu este posibil ca în aceste negocieri PSD să prezinte măsurile din programul lui Liviu Dragnea. Altfel, liderii liberalilor s-au întâlnit duminică dimineața la sediul central din București pentru a stabili următorii pași în negocierile cu PSD.

Nu s-a ajuns încă la funcția de premier

„Nu am ajuns la discuțiile despre premier. Sper că putem să discutăm azi despre propunerea de premier și apoi să mergem la președintele Klaus Iohannis. Speram să ne fi înțeles încă de ieri, dar acum sper că ne vom înțelege azi. Finanțe, Justiție și Muncă… Acestea sunt capitolele pentru care trebuie să ne mai înțelegem″, a declarat Florin Cîțu în fața jurnaliștilor.

Amintim că egocierile de ieri nu au ajuns la un rezultat din cauza divergențelor despre mărirea pensiilor. Totodată, nu s-a ajuns la un acord pentru majorarea salariilor și nici pentru desființarea SIIJ.

Reprezenații celor două formațiuni speră că duminică vor rezolva toate problemele pentru a putea trece la discuțiile despre ministere. Sâmbâtă, Cîțu a propus celor din PSD ca majorarea pensiilor să se facă etapizat. El a mai propus o restructurare a aparatului bugetar pentru a putea permitea majorarea pensiilor și alocațiilor. Premierul interimar și-ar dori o reducere cu 25% a aparatului bugetar.