Evenimentul Zilei > Actualitate > KIRA HAGI A ABSOLVIT ACADEMIA DE FILM DE LA HOLLYWOOD. A VENIT ÎN ȚARĂ CA SĂ-ȘI ARATE TALENTUL ACTORICESC
KIRA HAGI A ABSOLVIT ACADEMIA DE FILM DE LA HOLLYWOOD. A VENIT ÎN ȚARĂ CA SĂ-ȘI ARATE TALENTUL ACTORICESC

KIRA HAGI A ABSOLVIT ACADEMIA DE FILM DE LA HOLLYWOOD. A VENIT ÎN ȚARĂ CA SĂ-ȘI ARATE TALENTUL ACTORICESC

Provine dintr-o familie pentru care succesul este la ordinea zilei. Kira, fiica de 23 de ani a marelui Gică Hagi, a ales să îşi construiască o carieră artistică în afara ţării. Ea a plecat încă de acum 5 ani din România, pentru a studia actoria la Academia de Teatru şi Film „New York”, din Las Vegas. La începutul anului trecut, ea a fost premiată de L.A. Film Awards, un festival organizat de IMDB, pentru scurtmetrajul „Fragile”, iar Ambasada SUA de la Bucureşti a felicitat-o pentru această performanţă.

Acest scurtmetraj rezumă finalul celor trei ani la şcoala de film şi sărbătoreşte începerea unui nou capitol al vieţii mele. Vreau să mulţumesc întregii mele echipe, care m-a susţinut în realizarea acestui proiect. De asemenea, vreau să mulţumesc Los Angeles Film Awards pentru veştile minunate primite”, a scris atunci Kira Hagi pe pagina ei de Facebook.

 

Rolul vieţii

În urmă cu o lună, Kira a făcut rolul vieţii ei. Revenită recent din Statele Unite, ea a fost protagonista piesei de teatru „Martha. Povestea romanțată a unei prințese” care s-a jucat, la sala de teatru a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, liceu absolvit de Kira. Evident, printre spectatori s-a aflat şi celebrul ei tată.

Kira a interpretat extraordinar rolul Marthei Bibescu, iar tatăl, fratele Ianis, unchiul Gică Popescu şi soţia acestuia au aplaudat cu frenezie la final. Piesa s-a jucat, timp de două zile, la Bucureşti, la Sala de teatru a Colegiului Naţional „Gh, Lazăr”.

„Am debutaaaaaat!!! Mulţumim publicului care a umplut sala şi care a fost alături de noi, în ciuda unui trafic imposibil”, a declarat Kira Hagi după spectacol.

 

Despre Martha Bibescu

Martha Bibescu s-a născut pe 28 ianuarie 1889, la București şi a decedat pe 28 noiembrie 1973, la Paris. A fost o romancieră, poetă, politiciană și memorialistă română și franceză. S-a distins prin întreaga ei operă ca o prezență de o mare noblețe de spirit. A fost fiica lui Ion Lahovary, ministru al României la Paris și ministru de Externe, și a Smarandei (Emma) Mavrocordat. A fost soția prințului George Valentin Bibescu, care era văr primar cu Ana de Noailles și care avea să devină președintele Federației Aeronautice Internaționale. De asemenea, a fost una din primele femei-mason ale României și una dintre cele mai frumoase și cunoscute românce ale începutului de secol XX. a spus Kira despre film.