Evenimentul Zilei > International > Kim vrea zid împotriva Covid-19 la frontiera cu capitaliștii din Sud
Kim vrea zid împotriva Covid-19 la frontiera cu capitaliștii din Sud

Kim vrea zid împotriva Covid-19 la frontiera cu capitaliștii din Sud

În paralel, importurile Coreei de Nord de produse medicale rusești au crescut brusc în al treilea trimestru al acestui an.

Coreea de Nord a decis să consolideze măsurile împotriva noului coronavirus, Covid-19,  de-a lungul frontierei inter-coreene, pe uscat și pe mare, a informat, duminică, agenția central nord-coreeană de presă KCNA.

Țara comunistă „este pe cale să stabilească ferm un zid de blocare în zonele apropiate de graniță și de Linia de demarcație militară (MDL) și solicită lucrătorilor și rezidenților să urmeze sistemul de acțiune stabilit, să reia controlul imediat și să răspundă chiar și la mici situații anormale”, a raportat KCNA, citată de agenția sud-coreeană Yonhap.

Oarecum mai puțin alambicat, și postul de radio central nord-coreean, KCBS,  a informat că țara construiește un „zid de blocadă” în zona de frontieră și în apropierea MDL.

„Suntem în proces de consolidare a sistemului nostru de securitate de autoapărare și a sistemului de informații militare”, a adăugat KCBS.

Cele două media au declarat, de asemenea, că regimul intenționează să ia măsuri puternice în regiunile de coastă pentru a contracara Covid-19. „Răspundem puternic pentru a evita orice posibilitate de transmitere a virusului prin deșeuri din mare”, a continuat KCBS.

Atenție la pește

„În zonele din apropierea râurilor Tumen și Yalou și a râurilor Yesong și Imjin, cerem fermelor piscicole care folosesc apele acestor râuri să urmeze cu atenție măsurile naționale împotriva epidemiei”, a detaliat radioul nord-coreean.

Oficial, potrivit regimului de la Phenian, în Coreea de Nord nu există cazuri de Covid-19, în urma măsurilor drastice luate de liderul Kim Jong-un.

Cu toate acestea, observatorii au dubii față de adevărul din spatele cazurilor zero raportate de regimul lui Kim.

O epidemie Covid-19 în Coreea de Nord s-ar putea solda cu o catastrofă umanitară dat fiind faptul de starea sistemului național de sănătate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE