Evenimentul Zilei > Actualitate > China îl avertizează pe Trump: “Marele zid subteran” e garanția că vă putem lovi nuclear
China îl avertizează pe Trump: “Marele zid subteran” e garanția că vă putem lovi nuclear

China îl avertizează pe Trump: “Marele zid subteran” e garanția că vă putem lovi nuclear

Veștile care vin din SUA despre o posibilă acțiune militară a lui Trump înainte de a preda puterea stârnesc îngrijorare nu numai în Iran, dar și în China. În aceste condiții, liderii comuniști au dat publicității o evaluare secretă despre capacitatea Chinei de a răspunde unui atac nimicitor.

Într-o reuniune cu ușile închise, comandanții armatei chineze au dat  asigurări că țara lor are acum forța de a răspunde nuclear chiar și în cazul unui atac prin surprindere.

Un fost colonel al Armatei de Eliberare a Poporului, Wang Xiangsui a prezentat această evaluare luna trecută. în cadrul unui  forum secret destinat discutării noului plan cincinal al Chinei. Stenograma a fost dată publicității abia acum, când apar tot felul de speculații cu privire la faptul că Donald Trump pregătește un atac în ultimele sale săptămțni la Casa Albă.

Potrivit celor spuse de Wang la forumul Moganshan, Armata de Eliberare a Poporului a construit un „Mare Zid subteran” format din  tuneluri imense pentru a-și ascunde și muta arsenalul de rachete balistice.

Acest sistem de apărare oferă garanția că,  și în condițiile în care China ar fi ținta unui atac prin surprindere, țara își păstrează capacitatea de a a da o replică nucleară. Posibilitatea de a răspunde nuclear la o agresiune are un efect descurajant asupra potențialilor inamici, a adăugat fostul militar chinez.

 

„Lansarea unui atac nuclear asupra Chinei a fost întotdeauna o opțiune militară pentru SUA”

 

În ultimele două decenii, China a făcut investiții uriașe pentru a-și proteja armamentul nuclear, asigurându-se că armata e capabilă să respingă un atac nuclear și poate descuraja potențialii inamici, a mai afirmat Wang Xiangsui, care acum este profesor la Universitatea Beihang din Beijing.

Wang susține că  securitatea Chinei este garantată de o vastă rețea de tuneluri, iar această rețea permite transportul și protejarea rachetelor chiar în condițiile unui atac devastator.

„Lansarea unui atac nuclear asupra Chinei a fost întotdeauna o opțiune militară pentru SUA”, a declarat Wang în ședința cu ușile închise.

„În ce privește această opțiune (atacul preventiv n.r.), americanii se confruntă cu incertitudini din ce în ce mai mari din cauza pregătirilor noastre și a schimbărilor care au avut loc în  ultimii 20 de ani.”

Cu aceeași ocazie, Wang a calificat drept prostii evaluările făcute de americani că un atac surpriză al SUA ar anihila aproape total arsenalul militar al Chinei.. Fără să precizeze de unde are informații despre astfel de evaluări americane, Wang a dat asigurări că țara sa  a luat măsuri de-a lungul anilor pentru a se asigura că e capabilă de o răzbunare nucleară, scrie South China Morning Post.

Pe lângă tunelurile pentru rachetele balistice intercontinentale, China a dezvoltat rachete avansate, iar submarinele sale pot oricând lansa rachete balistice.

Potrivit experților militari, rachetele intercontinentale JL-3 ale Chinei au o rază de acțiune de peste 12.000 km, ceea că Statele Unite se află în raza lor de acțiune.

Existența “forțelor demonice”, recunoscută de justiția UE. Nu există altă explicație…

Răzbunarea lui Trump. Manevrele de culise ale președintelui au băgat spaima în democrați și în republicani

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: